Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic de la un spital militar, cercetat penal - Diagnosticat cu COVID-19, s-ar fi plimbat prin alt spital, fără să anunţe DSP

Europa FM
doctor medic spital

Procurorii vrânceni fac cercetări, in rem, pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un medic de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" Focşani, diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2, s-ar fi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, fără a anunţa Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

"La data de 14.04.2020 s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani dosarul penal nr. 1959/P/20202 şi s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea sub nr. 960/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. Organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 26.03.3030, un medic din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă 'Dr. Alexandru Popescu' Focşani s-ar fi prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Focşani, unde ar fi solicitat internarea, fără a anunţa DSP, deşi acesta ar fi fost diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. După ce ar fi pătruns singur în clădirea unităţii spitaliceşti, medicul ar fi fost redirecţionat către triajul pentru pacienţi. Acesta a fost consultat de un specialist în boli infecţioase, iar la data de 27.03.2020 ar fi solicitat să fie externat în vederea izolării la domiciliu. La data de 07.04.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului, citat de Agerpres.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, care are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, şi nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Spitalul Militar Focşani a fost închis pe 25 martie, după ce două cadre medicale au fost testate pozitiv la COVID-19. Ulterior, în urma testării a circa 110 contacţi, 41 de persoane au fost confirmate pozitiv, printre care 35 de cadre medicale. Pe 4 aprilie, o angajată din rândul personalului auxiliar al Spitalului Militar a decedat din cauza faptului că a contactat virusul SARS-CoV-2.

Săptămâna trecută, Spitalul Militar de Urgenţă Focşani şi-a reluat activitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.