Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic dermatolog: De obicei, momentul vacanţei, al expunerii la soare trezeşte un oarecare soi de conştiinţă, în special referitoare la aluniţe

dnd.com.pk
cancer de piele

Medicul dermatolog Cătălin Manole afirmă că se constată o creştere a numărului de persoane care se adresează dermatologului înainte de vacanţa de vară şi la finalul acesteia, medicul explicând că aceste momente „trezesc un soi de conştiinţă” în unele persoane. Medicul a explicat, la Medika Tv, în ce constă un consult dermatologic complet.

„De obicei, momentul vacanţei, al expunerii la soare trezeşte un oarecare soi de conştiinţă, în special referitoare la aluniţe. (...) Atâta vreme cât te ştii cu o piele la risc, nu poţi face vizite la dermatolog doar înainte sau după (vacanţă – n.r.). Sunt anumite momente în an în care prezentările pentru astfel de probleme sunt mai frecvente, unul este începutul verii şi altul este terminarea vacanţei, luna septembrie, când toată lumea se întoarce şi, prin diverse examinări, unele persoane descoperă leziuni care aparent erau, aparent nu erau la locul respectiv şi vin să fie investigate”, a afirmat marţi, la Medika Tv, medicul dermatolog Cătălin Manole.
Acesta a precizat că un control dermatologic complet presupune examinarea întregii suprafeţe cutanate, studiul unghiilor, dar şi al firelor de păr.
Conform medicului, dincolo de afecţiunile de care pielea poate suferi, aceasta poate fi şi semn al unor afecţiuni ale altor organe.
„Pielea are propria patologie, dar asupra pielii se răsfrâng şi alte patologii altor organe, altor sisteme, ale altor aparate care sunt afectate sau care funcţionează într-un mod mai puţin fiziologic. Dacă vreţi, pielea este ca o pânză pe care se proiectează anumite semne ale unor altor organe sau piele poate prezenta anumite semne de boală”, afirmă medicul.
Un astfel de semn este icterul, care se prezintă ca o îngălbenire a pielii şi  arată o suferinţă la nivel biliar. Alte afecţiuni care se manifestă la nivelul pielii sunt alergiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.