Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic DSU: Ne așteptăm ca în ianuarie-februarie să înceapă valul 5, iar mare parte din cazuri să ajungă în UPU

Inquam Photos / Octav Ganea
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

Medicul Călin Alexandru (DSU) a declarat, joi, că specialiștii se așteaptă ca la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, România să se confrunte cu valul 5 al pandemiei.

„Din toate discuţiile şi estimările pe care le-am primit din partea specialiştilor, ne aşteptăm ca undeva înspre sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, să ne confruntăm cu o recrudescenţă şi un al cincilea val. Din primele informaţii varianta Omicron este foarte transmisibilă, mult mai transmisibilă decât cealalte variante, în schimb, dă în majoritate cazuri cu o simptomatologie uşoară”, a spus medicul.

El a adăugat că se așteaptă totuși să se formeze aglomerație la Unităţile de Primire Urgenţe.

„Ne aşteptăm ca o bună parte din cazuri să ajungă şi la Unităţile de primiri urgenţe şi ăsta a fost motivul pentru care le-am solicitat să evalueze deja posibilitatea de extindere a spaţiilor pentru triajul, evaluarea şi tratamentul pacienţilor de Cod verde”, a explicat Călin Alexandru.

El a menţionat că unele spitale au găsit spaţii, iar altele au posibilitatea de a găzdui containere.

"Sunt diferite metode, unele dintre au fost deja aplicate sau sunt unităţi de primiri urgenţe care au identificat spaţii în spitale, altele au identificat posibilitatea de a aduce containere. Noi am sprijinit, de exemplu, în Bucureşti, Spitalul Universitar şi respectiv Spitalul Sfântul Pantelimon prin instalarea unor puncte medicale avansate care au fost folosite ca extensii ale unităţilor de primiri urgenţe, deci în funcţie de fiecare spital, configurarea spaţiilor de acolo, se pot identifica astfel de soluţii, dar ele trebuie să fie gândite din timp şi toate pregătirile să fie deja făcute”, a mai transmis reprezentantul DSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.