Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic infecționist: Este posibilă eredicarea virusului SARS-Cov-2?

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Singurul virus din istorie care a fost eradicat de pe fața Pământului prin vaccin a fost virusul Smallpox, care producea boala numită Variolă. Acest lucru a fost posibil numai datorită faptului că acest Smallpox infecta doar oamenii, deci nu putea să existe în natură altundeva, infectând vreun animal.

Nu același lucru se întâmplă cu SARS-Cov-2. Deci, o eradicare a acestui virus, care are pe Pământ rezervoare animale este, teoretic, imposibil prin vaccinuri.

Este adăvarat că întreaga omenire trebuie să se unească, să facă un efort international comun, coordonat, la unison și urgent, să se încerce diminuarea pandemiei (micșorarea numărului de virusuri din natură) pentru a minimaliza șansele unor mutații catastrofale care ar putea duce la moartea a milioane sau poate chiar sute de milioane de oameni de pe întreg globul.

Experiența vaccinurilor arată că lucrurile merg încet, din mai multe motive: în multe țări din lume dozele nu sunt suficiente, mulți oameni nu vor să se vaccineze, apar variante rezistente la vaccinuri, eficacitatea vaccinurilor scade în timp, etc.

Strategia ar trebui să fie pe două planuri: vaccinuri și tratmente medicamentoase preventive.

În medicină, toate tratamentele aduc benficii cu anumite riscuri. Însă, întotdeauna, beneficiile trebuie să fie mai mari decât riscurile. Principiul este aplicat azi la vaccinurile Covid și la tratamentele cu Remdesivir, Dexametazonă și Tocilizumab.

Mai există un medicament folosit în multe țări din lume, de mulți medici, pentru tratamentul și profilaxia Covid: Ivermectina.

Pentru că deocamadată nu există altul mai bun și pentru că istoria a arătat că este un medicament cu riscuri extrem de mici, medicii și autoritățile din toate țările, inclusiv din România, ar trebui să dea oamenilor șansa să aleagă să folosească acest medicament pentru prevenția și tratamentul Covid, în cazul în care nu doresc să se vaccineze.

Oamenii au dreptul să aleagă ce riscuri își asumă după ce au fost informați de către medicii lor despre riscurile și beneficiile tratamentelor pentru fiecare boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.