Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic reputat de la Spitalul Universitar, scrisoare INCENDIARĂ către Mihai Tudose: revenim în comunism

B1.ro
Mihai Tudose

Doctorul Florin Chirculescu, șeful șecției de Chirurgie Toracică de la Spitalul Universitar București, îi trimite o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose prin care îl avertizează că prin schimbările din sistemul medical medicii vor ajunge să lucreze câte 48 de ore pe săptămână și nu este exclus să avem un nou val de plecări ale medicilor din România.

Citește și: Miza uriaşă a dosarului Belina: Liviu Dragnea, adevărata ţintă a DNA / COMENTARIU

Citește și: Traian Băsescu intervine în scandalul cu Ucraina: Acuzaţii dure la adresa lui Klaus Iohannis

”Domnule Prim-Ministru Mihai Tudose,

Știți că sunteți pe cale să patronați un nou exod al medicilor? Știți că medicilor li se pregătește un program de lucru de 48 de ore/săptămână, contrar Codului Muncii și Directivei Europene a Timpului de Lucru? Asta înseamnă că medicii vor reveni la programul de dinainte de 1989, cu diferența că PCR prevedea, totuși, o sâmbătă liberă pe lună – era faimosul SRL socialist. Domnule Prim-Ministru, vă întreb respectuos: ați extinde acest program de muncă asupra TUTUROR cetățenilor României? Dacă nu, de ce doar medicii trebuie să lucreze în acest fel? De unde această discriminare? 
Răspunsul vi-l dau eu, pentru că subordonații dumneavoastră sunt preocupați să vă raporteze că în țară e liniște și că ei, unii, își fac datoria. Ei, bine, prin acest proiect se includ mai multe gărzi în programul obligatoriu, astfel încât gărzile să nu mai fie plătite conform statului lor LEGAL de ore suplimentare. Asta înseamnă pentru noi, medicii, o scădere majoră a veniturilor.
Domnule Prim-Ministru, mai știți că subordonații domniei-voastre au anulat „de facto” sporurile din Sănătate? Anularea cu pricina se va vedea pe fluturașe DOAR de la 1 ianuarie 2018 – să fie aceasta manevra prin care angajații din Sănătate vor fi puși în fața unui fapt împlinit DUPĂ ce Guvernul se va adăposti îndărătul unei legi explicate deficitar? Așa s-ar părea, drept pentru care vă mai pun o întrebare: vi se pare firesc să vă respectați promisiunile doar pe hârtie, în timp ce veniturile REALE din Sănătate vor scădea?
Îmi permit să vă inoportunez în virtutea unei vechi cutume românești: jalba-n proțap. Românii s-au tot întrebat, în trecut, dacă „șeful” știe ce fac subordonații săi. „Oare Mareșalul știe?” se întreba lumea în anii războiului. „Oare Ceaușescu știe?” se întrebau unii în comunism. În consecință, vă întreb și eu: „Dumneavoastră știți, domnule Prim-Ministru?”
Nu e liniște în Sănătate, iar dacă miniștrii și consilierii spun altceva, vă amintesc că domniile-lor ne-au asigurat că, citez: „avem prea mare nevoie de personalul din Sănătate ca să nu-l plătim corect”. Calculele, însă, ne arată că veniturile vor scădea, ceea ce reprezintă atât abandonul principiilor expuse la început de mandat, cât și abdicarea de la doctrina social-democrată, cea de la care vă reclamați. În context, ce garanții ne dați, domnule Prim-Ministru? Ce-i de făcut, astfel încât creșterea salarială de pe hârtie să nu fie totuna cu SCĂDEREA veniturilor?
Domnule Prim-Ministru, nu vreau să închei prin a aduce vorba de mișcările revendicative ale personalului din Sănătate, de care, sunt sigur, subordonații domniei-voastre v-au avertizat. Nu mă pot împiedica, însă, să nu amintesc de „greva prin emigrație”, începută pe vremea Prim-Ministrului Boc – sunteți sigur că doriți ca și numele dumneavoastră să fie asociat cu această „grevă” neobișnuită?

Cu stimă,
Dr. Florin Chirculescu”, scrie medicul, în scrisoarea adresată lui Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.