Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic român în SUA a analizat un STUDIU despre varianta Delta: vaccinurile au eficacitate de peste 90% în fața decesului

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Vaccinurile au eficacitate de peste 90%, susține un medic român, stabilit în SUA. Specialistul a analizat rezultatele unui studiu despre protecția conferită de vaccinul anti-COVID în raport cu decesul. Studiul a fost realizat după răspândirea variantei Delta, anunță Mediafax.

Studiul a fost făcut pe 1,5 milioane de persoane care s-au vaccinat cu Astra Zeneca și Pfizer.

„Este un studiu mic, făcut doar pe 1.5 milioane de scoțieni. În intervalul studiat, au fost 201 decese prin COVID-19. În grupul 18-39 de ani-0 decese la vaccinați și 17 la nevaccinați. În grupul 40-59 de ani- eficiența vaccinurilor a fost de 88% pentru Astra Zeneca și de 95% pentru Pfizer. În grupul >60 de ani, 90% pentru AZ și 87% pentru Pfizer”, a explicat Cristian Apetrei, medic virusolog și profesor în Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh (SUA).

Concluzia studiului este că eficacitatea vaccinurilor analizate în studiu este de peste 90% în cazul variantei Delta.

„Per ansamblu, eficacitatea celor două vaccinuri față de varianta Delta la 14 zile de la a doua doză: 91% pentru AZ și 90% pentru Pfizer”, a fost concluzia lui Cristian Apetrei.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost utilizate peste 9 milioane de doze Pfizer BioNTech și peste 850.000 de doze AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.