Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic şi asistentă din cadrul Casei de Pensii Maramureş, trimişi în judecată pentru luare de mită

ciocanel judecator

Un medic din cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş şi o asistentă din cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei au fost trimişi în judecată, fiind auzaţi că au luat mită de la mai mulţi pacienţi, atât sume de bani, cât şi alte bunuri. Cei doi se află în arest la domiciliu. Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, unui medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş şi a unei asistente din cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei.

Medicul este acuzat de luare de mită în formă continuată (70 de acte materiale), iar asistenta de aceeaşi infracţiune, însă săvârşită de 176 de ori. ”În urma administrării probelor a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 18.07 – 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, asistenta a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu (176 acte materiale)”, anunţă DGA.

Totodată, a reieşit că, în datele de 01.08.2017, 03.08.2017 şi 08.08.2017, ”în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, medicul a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu”. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Maramureş, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.