Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic trage semnalul de alarmă: Dacă după 6 ani de facultate, un tânăr refuză Rezidenţiatul, înseamnă ca motivele sunt întemeiate şi foarte dureroase

Agerpres
rezidentiat

Medicul Livia David de la Spitalul Judeţean din Craiova afirmă, marţi seară, că, dacă după 6 ani de facultate, un tânăr refuză Rezidenţiatul, înseamnă ca motivele sunt întemeiate şi foarte dureroase. Potrivit Ministerului Sănătătăţii, în urma concursului de Rezidenţiat din 20 noiembrie, în domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri şi posturi, multe în specialităţile deficitare - între care medicina de urgenţă, medicina de familie, ATI, anunță News.ro.

”Un semnal de alarmă pentru toti decidenţii din Sănătate. Dacă după 6 ani de facultate, un tânăr refuză Rezidenţiatul, înseamnă ca motivele sunt întemeiate şi foarte dureroase”, a scris, marţi seară, pe Facebook, medicul Livia David.

Aceasta afirmă că ”să rămână neocupate 600 de posturi, este o tragedie”.

”Nu credeţi că trebuie regândită strategia naţionala pe termen scurt, mediu şi lung? Cum de cei responsabili nu îşi văd limitele gândirii? Pentru colegii din Parlament.. cum vi se pare situaţia?”, a mai scris medicul.

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că, în urma concursului de Rezidenţiat din 20 noiembrie, în domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri şi posturi, multe în specialităţile deficitare - între care medicina de urgenţă, medicina de familie, ATI. Ca urmare, este evaluată posibilitatea organizării, în prima jumătate a anului viitor, a unui nou concurs, pentru ocuparea acestor locuri şi posturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.