Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic: Virusul este în continuare destul de 'șmecher'

cloudfront.net
virus

Medicul Egri Eduard îi avertizează pe români că virusul este în continuare destul de „șmecher" și instabil. Trebuie să fim mult mai precauți și să încercăm să ne bazăm doar pe dovezi, consideră medicul român.

„Aud tot felul de păreri că pandemia se va termina anul acesta sau cel puțin se va restrânge provocând doar endemii. În același context se vorbește doar de relaxări, ceea ce este firesc pentru că asta vor să audă oamenii. Dar în medicină cred că ar trebui să fim mult mai precauți cu afirmațiile și să încercăm să ne bazăm doar pe dovezi și nu pe profeții”, susține medicul Egri Eduard.

Medicul vorbește despre o variantă Omicron mai periculoasă decât prima.

„Ce se întâmplă de fapt, virusul este în continuare destul de "șmecher" și instabil, astfel s-a transformat si a apărut varianta BA 2 care cel puțin, ce știm până la ora actuală este mai transmisibilă și agresivă decât BA 1, putând produce o afectare pulmonară mai severă. Aceasta a început să se întindă rapid în țări precum Danemarca sau Olanda producând o creștere a spitalizărilor”, a adăugat Egri Eduard.

Medicul mai spune că specialiștii vor continua să analizeze cercetările actuale și ultimele descoperiri în ceea ce privește pandemia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.