Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici din Sudan avertizează: Numărul cazurilor de holeră şi febră dengue este în creştere

holera

Medici din Sudan avertizează: Numărul cazurilor de holeră şi febră dengue este în creştere

Medici din Sudan au avertizat că numărul cazurilor de holeră şi de febră dengue este în creştere din cauza începerii sezonului ploios dar şi a impactului pe care l-au avut cele cinci luni de război asupra sistemului medical care era deja în dificultate încă dinainte de începerea ostilităţilor, transmite miercuri Reuters, conform Agerpres.

Autorităţile medicale a confirmat cazuri de holeră pentru prima oară de la debutul ostilităţilor dintre cele două facţiuni militare rivale, la jumătatea lui aprilie, precizând că primul caz a fost detectat în statul al-Qadarif la sfârşitul lui august.

Ministerul federal al Sănătăţii a precizat marţi, într-un comunicat, că 18 persoane au murit şi 265 sunt infectate cu holeră în statul al-Qadarif.

Un sindicat al medicilor din Sudan a anunţat că au fost înregistrate 3.398 de cazuri de febră dengue în statele al-Qadarif, Marea Roşie, Kordofan de Nord şi Khartoum între jumătatea lunii aprilie şi jumătatea lunii septembrie.

"Aceste numere reprezintă doar vârful aisbergului şi sunt mult mai mici decât cazurile suspecte din locuinţe şi decât numărul celor îngropaţi fără a fi înregistraţi", conform comunicatului care citează drept cauze ale îmbolnăvirilor consumul de apă netratată şi lipsa pregătirii serviciilor medicale pentru sezonul ploios.

Localnicii din al-Qadarif, un stat estic aflat la graniţa cu Etiopia şi cu un rol agricol esenţial pentru Sudan, au declarat pentru Reuters că febra dengue, malaria, holera şi diareea se răspândesc din cauza lipsei sistemelor de scurgere pentru apa de ploaie şi a supraaglomerării facilităţilor medicale în contextul venirii persoanelor strămutate din Khartoum.

Au existat zeci de atacuri asupra facilităţilor medicale de la izbucnirea conflictului dintre armata sudaneză şi Forţele paramilitare de Suport Rapid (RSF) la 15 aprilie. Majoritatea spitalelor din Khartoum au fost dezafectate.

Peste 4,2 milioane de oameni şi-au părăsit locuinţele din cauza războiului, iar aproape 1,2 milioane au trecut frontiera în ţările vecine.

Săptămâna trecută ONU a anunţat că peste 1.200 de copii au murit de malnutriţie în tabere de refugiaţi din statul sudanez Nilul Alb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.