Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici stomatologi din Cernăuţi asigură asistenţă medicală militarilor ucraineni pe front

Pinterest
dentist stomatologie

Harkov - Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Patru medici stomatologi din Cernăuţi au mers în zona frontului din regiunea Harkov, însă nu pentru a lupta împotriva armatei ruse, ci pentru a asigura asistenţă medicală militarilor ucraineni.

Echipa condusă de medicul Viorel Răducan s-a deplasat la Derhaci cu o clinică mobilă, amenajată într-un autobuz, cu scopul de a le oferi consultaţii şi tratament soldaţilor care apără teritoriul ucrainean la frontiera cu Federaţia Rusă.

 



"Noi îi ajutăm cu ce putem. Nu pot eu să împuşc mai bine ca ei. Încerc să îi ajut cum pot eu mai bine, făcându-mi meseria la nivel înalt. (...) E o misiune specială în condiţii speciale. Este o problemă că în război nu sunt suficienţi oameni. Ei nu pot pleca de pe front şi de aceea venim noi la ei. Sunt eroi şi merită un tratament special. Ei merită tot. Le suntem datori lor că avem acum o ţară. Sunt foarte mândru că am avut o astfel de idee pentru un astfel de proiect, pentru că ei nu pot să plece de pe front", a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Răducan, care admite că problemele stomatologice ale soldaţilor sunt uneori foarte grave.

 



Din echipă face parte şi un medic din Republica Moldova, care acum este stabilit în Ucraina. Adrian Gheorghe recunoaşte că o misiune în zona frontului nu este uşoară, însă consideră că starea de sănătate a militarilor care apără teritoriul Ucrainei este mai importantă decât orice.

"Simt că ei au nevoie mai mult de ajutorul pe care eu pot să îl ofer cu mâinile mele. Da, ei au nevoie şi de arme, şi de bani, şi de condiţii, dar cred că starea lor de sănătate este mai importantă. De aceea fac asta. Este periculos aici, dar asta nu este atât de important acum pentru mine", a afirmat Adrian Gheorghe.

 



Clinica stomatologică mobilă, care este dotată la standarde înalte, rămâne în regiunea Harkov o săptămână, timp în care va asigura servicii pentru minimum 60 de militari.

Prezenţa medicilor din Cernăuţi este cu atât mai importantă cu cât serviciile stomatologice pe front aproape că lipsesc, iar starea de sănătate a militarilor se poate degrada având în vedere vremea, dar şi condiţiile în care trăiesc şi îşi desfăşoară misiunile.

 


După declanşarea războiului, Taras a devenit medic militar. El ştie cât de importante sunt serviciile medicale pentru fiecare dintre soldaţii de pe front şi consideră că de starea de sănătate a acestora depinde şi viitorul Ucrainei.

"Aceste servicii sunt foarte importante, pentru că sănătatea militarilor noştri este prima prioritate pentru ca ei să poată apăra ţara noastră. În spatele fiecărui militar se află câte o familie, iar noi avem obligaţia să le apărăm", a menţionat Taras.

Militarii consultaţi în clinica mobilă, care sunt diagnosticaţi cu afecţiuni mai grave la nivelul dinţilor, vor avea posibilitatea, ulterior, după ce vor fi terminat misiunile, să beneficieze de implanturi sau alte intervenţii chirurgicale gratuite în clinicile din Cernăuţi participante la proiectul medicului Răducan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.