Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii avertizează oamenii să nu ia prea multe suplimente de vitamina D: Un bărbat a ajuns la spital

Exquis.ro
Vitamine

Medicii avertizează oamenii să nu ia prea multe suplimente de vitamina D, după ce un bărbat a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri în spital pentru că a luat o supradoză. Nivelul său de vitamina D era de 7 ori mai mare decât cel necesar.

Potrivit revistei BMJ Case Reports, citată de Sky News, simptomele la bărbatul de vârstă mijlocie au început la aproximativ o lună după ce a început un regim intensiv de suplimente de vitamine.

Acesta se confrunta de trei luni cu simptome precum vărsături, greață și crampe la picioare când medicul său l-a trimis la spital pentru tratament. De asemenea, bărbatul avea gura uscată, pierdere de greutate, sete crescută și diaree, potrivit Mediafax.ro.

Regimul zilnic al bărbatului a inclus peste 20 de suplimente fără prescripție medicală. Ca parte a acestora, el lua 50.000 mg de vitamina D - necesarul zilnic este de 600 mg. Testele au arătat că nivelul său de vitamina D era de 7 ori mai mare decât nivelul necesar, iar organismul său avea un nivel ridicat de magneziu și calciu. De asemenea, rinichii săi nu funcționau corespunzător.

Medicii au declarat că această afecțiune - numită hipervitaminoză D - este în creștere, deși este încă neobișnuită.

S-au folosit fluide intravenoase pentru a-i spăla organismul și i s-au administrat medicamente pentru a reduce nivelul excesiv de calciu din sânge.

Dar, la două luni de la externarea din spital, nivelurile de vitamina D din corpul său erau încă mai mari decât cele necesare.

Autorii raportului au declarat că "la nivel global, există o tendință crescândă de hipervitaminoză D".

Site-ul NHS spune că "unele persoane nu vor produce suficientă vitamina D din lumina soarelui, deoarece au o expunere foarte mică sau deloc la soare".

Acesta recomandă ca adulții și copiii cu vârsta de peste 4 ani să poată lua un supliment zilnic care să conțină 10 mg de vitamina D pe tot parcursul anului, dacă nu ies des în aer liber, dacă se află într-o instituție, cum ar fi un azil de bătrâni, sau dacă poartă de obicei haine care le acoperă cea mai mare parte a pielii atunci când sunt în aer liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.