Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii de la clinicile private din Grecia s-au trezit la ușă cu polițiști care le-au ordonat să meargă în spitalele de stat, suprasolicitate de pandemie

Freepik
Grecia medici

Ministerul grec al Sănătății a ordonat vineri ca 85 de medici privați să se prezinte la datorie în spitalele de stat pentru a-i ajuta pe doctorii suprasolicitați din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit DPA.

Ofițerii de poliție au înmânat documentele corespunzătoare medicilor, care trebuie să se prezinte la spitale sâmbătă dimineața, a anunțat radioul de stat.

Guvernul de la Atena adoptase o zi înainte o decizie care a făcut posibilă această măsură. Experții juridici spun că cei care refuză ar putea face până la trei ani de închisoare.

Din cauza celui de-al patrulea val de Covid-19, spitalele, în special în nordul Greciei, sunt grav supraaglomerate de săptămâni întregi.

Guvernul de la Atena a făcut deja apel la medicii privați să se ofere voluntari la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, doar aproximativ 40 de medici s-au oferit ca voluntari.

Potrivit asociațiilor de medici din spitale, sistemul de sănătate elen are nevoie de cel puțin 150 de medici suplimentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.