Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş i-au replantat, unui copil de 7 ani, două degete amputate

SANADOR
sanador operatie inima sala spital medici

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş i-au făcut o operație de replantare de degete unui copil de 7 ani, rănit în urma unui accident, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanților spitalului, copilul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, din judeţul Sibiu, duminică, după ce i-au fost amputate degetele 2 și 3 de la mâna stângă în urma unui accident.

Vezi și: Marcel Vela, START la curățenie! Doi grei din Poliție, EXECUTAȚI dintr-O LOVITURĂ! Schimbări de trupe la vârful MAI

„Intervenţia a durat șapte ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate”, a declarat Mariana Moldovan Negoiță, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Ea a spus că pacientul va trebui, ulterior, să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.