Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara au vindecat peste 380 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2

Ro Health Review
UPU spital

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara au vindecat peste 380 de pacienţi din judeţul Timiş infectaţi cu SARS-CoV-2, alţii 17 fiind trataţi în Spitalul Municipal Lugoj şi la Maternitatea "Bega"-COVID din Timişoara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, potrivit Agerpres.

"Până acum, 382 de persoane din judeţ au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Dr.Victor Babeş' Timişoara, alte două persoane de la Spitalului Municipal 'Dr. Teodor Andrei' Lugoj şi 15 persoane de la Maternitatea 'Bega', după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ. De la începutul pandemiei COVID-19, conform datelor actualizate, au fost înregistrate 53 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, de pe teritoriul judeţului. În contextul infecţiei cu SARS-CoV-2, în secţiile de profil din cadrul unităţilor sanitare cu paturi din judeţ mai sunt internate 17 persoane depistate pozitiv", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Timiş au fost efectuate 882 de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, respectându-se prioritizarea de testare prevăzută de Metodologia de supraveghere a COVID-19 actualizată.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Directorul general al Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara, prof. Cristian Oancea, a declarat vineri, că în spital s-a efectuat primul transfer de plasmă de la un pacient care a fost infectat cu COVID-19 şi a fost vindecat, la un pacient care este în stare critică, internat în secţia de terapie intensivă. Acesta a fost primul caz de transfer plasmatic de la un donator care a trecut prin boală şi s-a imunizat la SARS-CoV-2, până acum utilizându-se plasmă din banca Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara.

În altă ordine de idei, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Timiş continuă acţiunea tematică privind verificarea măsurilor instituite pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în toate domeniile de activitate, iar pentru neconformităţile constatate au fost aplicate o sancţiune contravenţională în valoare de 1.600 lei şi două avertismente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.