Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii de la UPU Bacău și-au dat DEMISIILE, după ce medicul care a tratat studentul întors din China a fost amendat

doctor

Toți cei șapte medici de la UPU Bacău și-au scris demisiile, miercuri, după ce doctorul care s-a ocupat de cazul studentului de 24 de ani, întors din China, suspectat că este infectat cu coronavirus, a fost amendat de DSP pentru că informația a ajuns mai întâi la presă și apoi la autorități, scrie Mediafax.

Șapte medici de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău și-au scris demisiile miercuri dimineață, după ce colegul lor a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău cu 20.000 de lei.

„La acest moment în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Bacău există un val de nemulțumire din partea medicilor, vizavi de un control efectuat imediat după transferul acelui pacient suspect de infecție cu coronavirus din data de 27 ianuarie, care s-a soldat cu o amendă pentru medicul curant din acea dată, motivul practic fiind că știrea sau cazul mai întâi a apărut în presă și mai apoi la organele abilitate", a declarat Adrian Popa, managerul SJU Bacău.

Acesta a precizat că se poartă discuții cu medicii pentru a nu se ajunge la un blocaj în cazul în care aceștia își mențin dorința de a demisiona.

„Demisiile sunt scrise de toți medicii din UPU, sperăm să găsim înțelegere, avem dialog cu dânșii încontinuu, chiar de aseară. Încercăm să nu supunem UPU unui blocaj complet, pentru că dacă medicii se hotărărsc în bloc să își dea demisia atunci pune în imposibilitate desfășurarea activității din Unitatea de Primiri Urgențe", a explicat managerul.

Citește și: Anett Kontaveit, prima reacție după meciul cu Simona Halep: A jucat incredibil. Eu am încercat să fac totul, dar a fost atât de puternică astăzi

Amenda este de 20.000 de lei și a fost dată medicului care a tratat tânărul de 24 de ani, student care s-a întors din China.

„În dimineața aceasta (miercuri – n.r.), demisia a fost scrisă de toți medicii și parafată, nu a fost încă înregistrată, la rugămintea noastră de a încerca o conciliere și un dialog, pentru că în momentul în care este înregistrată ea practic intră într-un parcurs oarecum ireversibil", a mai spus Adrian Popa.

Managerul susține că aceste cazuri trebuie raportate „de îndată de la depistate".

„Cazul a fost evaluat de medicul de urgență, împreună cu ceilalți medici de specialitate, după care a fost întocmit o adresă către DSP și transmisă către toate căile, de la fax, e-mail, până la WhatsApp. Presa a aflat mai repede, presa are libertatea ei, noi nu intervenim, din punctul nostru de vedere, ne-a intersat parcursul și evoluția cazului medical", a mai explicat acesta.

Directorul medical al Spitalului Județean Bacău, Ioana Dinu a precizat că în momentul de față activitatea în UPU se desfășoară normal.

„Medicul care a fost amendat și care azi dimineață (miercuri - n.r.) și-a depus demisia este la serviciu, își desfășoară activitatea, consultă pacienți. Demisia, dacă domnul doctor nu se va răzgândi își va urma parcursul legal, dar în momentul ăsta activitatea în UPU este funcțională, pacienții sunt văzuți, sunt investigați", a explicat Ioana Dinu.

Aceasta a spus că doctorul ar fi trebuit felicitat, nu amendat.

„Domnul doctor, la urgențe, nu a avut de instrumentat doar acest caz, care și din punct de vedere epidemiologic și din punct de vedere al impactului care este la acest moment este destul de dificil. Dumnealui în continuare a consultat, a trimis la invetigații și a stabilit diagnostice și eventual tratament și pentru alți pacienți care erau în UPU. Activitatea nu a fost oprită, s-a desfășurat normal, în plus, fiind acest caz. Ar trebui, din punctul meu de vedere, medicul și toate cadrele medicale felicitate pentru cum au manageriat acest caz. Am avut avizul de la București, lucrurile s-au desfășurat bine, pacientul a fost trimis", a mai declarat Ioana Dinu.

Conducerea Spitalului Județean Bacău a decis să conteste amenda dată de DSP.

Studentul din Bacău s-a întors din China și a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care au existat suspiciuni de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balș din București de la Spitalului Județean Bacău.

Medicii de la Institutul „Matei Balș” au stabilit că studentul nu este infectat cu coronavirus ci are gripă, potrivit unei informări a Ministerului Sănătății. Tânărul a fost externat și continuă tratamentul în ambulatoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.