Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii dezvăluie adevărul despre starea de sănătate a șefului Pentagonului, după operația de cancer la prostată

politico.eu
Lloyd Austin

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, ar urma să se restabilească "complet" după cancerul de prostată, iar prognosticul său este "excelent", au declarat vineri doi medici, după o programare de urmărire, notează AFP, citat de Agerpres.

"Continuă să se recupereze bine şi ne aşteptăm să se restabilească complet. Cancerul de prostată al ministrului Austin a fost tratat din vreme şi eficient, iar prognosticul său este excelent", au făcut cunoscut medicii într-un comunicat împărtăşit de Pentagon.

Fostul general de 70 de ani a aflat la începutul lui decembrie că suferă de cancer de prostată. A fost operat pe 22 decembrie, întorcându-se acasă a doua zi, apoi a fost internat din nou în spital de la 1 ianuarie din cauza unor complicaţii, printre care greaţă şi dureri puternice.

Diagnosticul ținut secret, subiect de indignare în presă

Acest diagnostic şi cele două internări care au urmat au fost comunicate doar celor mai înalte autorităţi ale ţării, începând cu Joe Biden, câteva zile mai târziu, ceea ce a provocat indignare în presă şi în rândul adversarilor săi republicani, în plin an electoral.

Casa Albă a fost informată abia pe 4 ianuarie despre spitalizarea sa, care a fost făcută publică pe 5 ianuarie.

Lloyd Austin şi-a făcut prima apariţie publică marţi, după ce a fost externat din spital pe 15 ianuarie, vorbind prin videoconferinţă la o reuniune privind ajutorul acordat Ucrainei.

Aleşi republicani au cerut plecarea lui, dar Joe Biden a declarat că şi-a păstrat încrederea în ministrul său, regretând în acelaşi timp o lipsă de comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.