Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din Craiova și Timișoara sar în ajutorul colegilor din Hunedoara, unde mai multe cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Doi medici din Craiova şi doi din Timişoara vor oferi oferi sprijin autorităţilor din Hunedoara pentru a gestiona „criza COVID-19" din acest judeţ, unde sunt 108 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar mai multe cadre medicale s-au îmbolnăvit, anunță MEDIAFAX.

Medicul Luciana Rotaru, medic şef la UPU – Smurd de la SJU Craiova, cpt. Marian Diaconu, medic specialist ATI de la Spitalul Militar Craiova şi alţi doi medici de la Institutul Naţional de de Sănătate Publică Timișoara au fost detaşaţi, prin ordin al secretarului de stat Raed Arafat, în perioada 3-8 aprilie, în judeţul Hunedoara.

Citește și: Ministru Muncii, Nelu Tătaru: Există în stoc un număr de teste suficient

Cei patru, consideraţi experţi medicali, vor coordona şi oferi consiliere şi sprijin autorităţilor din Hunedoara pentru a pune în aplicare planul de măsuri luat de autorităţile locale în SJU Deva, spital închis şi transformat în centru pentru tratarea pacienţilor cu COVD-19, dar şi în celelalte patru spitale suport din judeţ.

„Cei patru medici ajung la Deva în scurt timp pentru a coordona, pentru a oferi sprijin şi pentru a asigura implementarea planului de măsuri care a fost stabilit în judeţ, având în vedere situaţia înregistrată la această dată. (...) Practic, în perioada 3-8 aprilie, cei patru experţi medicali vor analiza situaţia generală şi cea de la SJU Deva şi se vor asigura că măsurile aprobate de comandantul acţiunii, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, domnul doctor Arafat, vor fi puse în practică", a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Morogan, purtător de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Timişoara, la SJU Deva, spital închis, în care se tratează acum doar bolnavii de COVID-19, vor fi reorganizate secţiile, vor fi stabilite circuite pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, iar personalul medical va fi redistribuit astfel încât să fie asigurate ture în toate secţiile, în special acolo unde cadrele medicale au fost infectate şi sunt sub tratament sau sunt în izolare acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.