Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din Grecia au raportat primul deces al unui bebeluş diagnosticat cu hepatită acută severă

Freepik.com
bebeluș naștere

Medicii eleni au raportat miercuri primul deces al unui bebeluş diagnosticat cu hepatită acută severă, a anunţat Agenţia Naţională de Sănătate (EODY) din această ţară, citată de Reuters.

Copilul, care avea vârsta de 13 luni, a fost spitalizat cu febră puternică şi a fost diagnosticat ulterior cu insuficienţă hepatică şi edem cerebral cauzat de hepatită acută severă, a precizat aceeaşi agenţie elenă.

O epidemie de hepatită severă declanşată în rândul copiilor cu vârste mici a fost raportată iniţial în luna aprilie în Marea Britanie şi, de atunci, în alte câteva zeci de ţări, potrivit Agerpres.ro.

În iunie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că 33 de ţări au raportat 920 de cazuri probabile de hepatită acută severă la copii, în creştere faţă de cele 270 de cazuri raportate până în luna mai.

Până miercuri, Grecia a înregistrat doar 11 cazuri care s-au încadrat în criteriile ce descriu "un caz probabil" de apariţie a acestei boli, însă pacienţii "nu au necesitat tratamente speciale şi nu au prezentat nicio complicaţie medicală", au anunţat reprezentanţii EODY.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.