Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din școli, DETAȘAȚI în DSP-uri: Ministerul Sănătății RECUNOAȘTE că încă nu are soluții

MS
Horatiu Moldovan

Medicii din școli au fost detașați la direcțiile de sănătate publică, acolo unde cel mai probabil își vor continua activitatea și după începerea școlii. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Horaţiu Moldovan a afirmat că autorităţile vor găsi soluţii echilibrate pentru a asigura siguranţa epidemiologică în şcoli, odată cu deschiderea anului şcolar, şi funcţionalitatea direcţiilor de sănătate publică, având în vedere că mulţi medici şcolari sunt detaşaţi în această perioadă la DPS-uri, conform News.ro.

Horaţiu Moldovan a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, cum i se pare planului Ministerului Educaţiei de deschidere a şcolilor?

Citește și: MOBILIZARE de forțe la casa Duduienilor - Jandarmeria montează garduri pentru a BLOCA accesul

“Este foarte raţional, este nevoie să avem învăţământ, contactul până la urmă între cadrele didactice, între profesori şi elevii lor acest contact este necesar şi soluţia care a fost propusă cu zone de siguranţă, verzi, galbene, roşii, mi se pare raţională şi o să mergem pe această idee”, a spus secretarul de stat.

El a mai fost întrebat ce se întâmplă cu medicii şcolari care sunt acum detaşaţi la DSP, dacă se vor întoarce la unităţile şcolare.

“În acest moment, greutatea este la nivelul DSP-urilor şi o să găsim soluţii echilibrate pentru a asigura siguranţa epidemiologică şi în şcoli şi funcţionalitatea DSP-urilor”, a precizat Horaţiu Moldovan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală.

El a precizat că sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor, iar decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.