Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din Spania nu au mai suportat și au ieșit să protesteze împotriva autorităților guvernamentale

www.agerpres.ro
protest medici spania

Angajaţi ai sistemului sanitar spaniol îmbrăcaţi în uniforme verzi şi albe au demonstrat luni în faţa mai multor spitale din Madrid pentru a obţine mai multe resurse, capitala spaniolă fiind cea mai afectată regiune din Spania de epidemia noului coronavirus, informează AFP.

Citește și: USR publică LISTA NEAGRĂ: oamenii lui Dragnea, cooptați rapid de PNL

Asistenţii şi medicii participanţi la protest au păstrat două minute de tăcere la intrarea mai multor spitale din Madrid. Participanţii afişau pancarte pe care se putea citi: "Nu suntem nici eroi, nici atentatori sinucigaşi, avem nevoie de echipamente adecvate de protecţie", informează Agerpres

Scopul nostru este ca oamenii să fie conştienţi de "situaţia noastră în acest moment, de precaritatea locurilor noastre de muncă. COVID-19 nu a făcut decât să evidenţieze o situaţie pe care o suportam deja", a declarat pentru AFP Silvia Garcia, asistentă medicală în cadrul secţiei de reanimare a spitalului Gregorio Maranon, în faţa căruia s-au strâns câteva sute de manifestanţi.

"Trebuie să ni se acorde mijloacele de a trata (...), trebuie să ni se garanteze că ne putem odihni şi proteja pentru a ne facem munca în cele mai bune condiţii", a declarat Victor Aparicio, asistent la secţia de terapie intensivă a aceluiaşi spital.

Epuizaţi de munca excesivă, protestatarii se plâng în principal de lipsa forţei de muncă şi a echipamentelor de protecţie pentru a face faţă epidemiei de COVID-19 care a afectat serios capitala Spaniei în care s-a înregistrat o treime din cazurile de îmbolnăvire şi de decese şi unde sistemul de sănătate era pe punctul de a ceda în perioada de vârf a epidemiei.

Manifestanţii au mai cerut să se prelungească contractele celor 10.000 de persoane pe care autorităţile le-au angajat în spitalele din Madrid pentru ca sistemul medical să poată face faţă pandemiei, în condiţiile în care oficialii regionali au garantat angajarea acestora doar până la sfârşitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.