Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii francezi spun că aproape 1,6 milioane de conaționali ar fi infectaţi: Cifrele oficiale indică doar 112,950 de cazuri

NBC News
coronavirus

Aproape 1,6 milioane de francezi ar fi putut fi infectaţi în acest stadiu cu coronavirusul SARS CoV-2, potrivit unei prime estimări comunicate joi de sindicatul medicilor generalişti MG Franţa, pe baza unui sondaj efectuat în rândul practicienilor, relatează AFP. Cifrele oficiale indică doar 112,950 de cazuri.

Un număr de 56.154 de pacienţi cu simptome de coronavirus au fost identificaţi între 17 martie şi 3 aprilie de către 2.048 de medici generalişti din întreaga ţară care au acceptat să participe la acest sondaj, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat, după decizia Guvernului: Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm agricultura românească

Prin extrapolarea acestor rezultate la toţi medicii generalişti din Franţa, sindicatul estimează că 1,67 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în această perioadă - o estimare considerată "coerentă" având în vedere contagiozitatea virusului.

"Evident, aceasta este o extrapolare', a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele MG France, Jacques Battistoni. În plus, "este vorba despre persoane care au fost consultate, există însă şi purtători sănătoşi", a adăugat el.

Citește și: Lovitură pentru bugetari! Măsura de criză anunțată de premierul Ludovic Orban

"Însă, acest lucru oferă o idee despre dimensiunea situaţiei", a mai spus Battistoni, insistând pe "decalajul" dintre numărul francezilor infectaţi şi numărul de pacienţi cu COVID-19 care au fost spitalizaţi (aproape 60.000, conform Agenţiei de Sănătate Publică din Franţa).

1,6 milioane "este mult în comparaţie cu numărul pacienţilor spitalizaţi, dar este puţin dacă raportăm la întreaga populaţie franceză" de aproape 67 de milioane de locuitori, a mai spus Battistoni, precizând că numărul francezilor imunizaţi este "probabil mai redus".

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Ce mai răgeau pe sub balcoanele miniștrilor PSD când le măreau salariile

Nici o cifră privind numărul de francezi infectaţi nu a fost încă publicată de autorităţile sanitare, însă doar o mică parte a populaţiei a fost testată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.