Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii implicati in tratarea victimelor de la Colectiv vor primi bani pentru orele suplimentare

medici

Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul Colectiv să fie plătite.

Deputaţii au aprobat, cu 212 voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere, proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 31/2015 pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996 şi pentru completarea art. 1 din OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Proiectul prevede că "se aprobă plata orelor suplimentare efectuate peste durata normală a timpului de lucru de categoriile

de personal care au fost implicate în acordarea asistenţei medicale şi de urgenţă pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost grav afectată în urma evenimentului produs în Clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, în data de 30 octombrie 2015".

Deputatul social-democrat Adrian Solomon a menţionat că acest amendament a fost introdus de grupul parlamentar PSD.

"Acest amendament se referă la o excepţie care să fie introdusă în lege pentru a putea fi plătite orele suplimentare tuturor celor care au intervenit în ziua de 30 octombrie în urma tragediei de la Colectiv, precum şi celor care au însoţit victimele în deplasările din străinătate", a precizat deputatul Adrian Solomon, în plenul Camerei. El le-a sugerat colegilor deputaţi să voteze amendamentul pentru ca "aceste ore suplimentare să fie plătite până la finalul anului".

Actul normativ stipulează că de aceste prevederi beneficiază următoarele categorii: personalul care a acordat îngrijire, asistenţă medicală, consiliere şi transport sanitar în cadrul unităţilor sanitare implicate; personalul care a însoţit pacienţii transferaţi pentru acordarea îngrijirilor medicale la clinici din afara graniţelor ţării.

"Munca suplimentară efectuată (...) începând cu data de 30 octombrie 2015 se salarizează în funcţie de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se adaugă un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază", se arată în proiectul de lege.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.