Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii, în alertă, după ce implantul contraceptiv a ajuns în plămânii unii femei; poate muri, dacă e îndepărtat

captura TikTok
implant contraceptiv in plaman

O femeie în vârstă de 29 de ani, mama a doi copii, a fost șocată să afle că dispozitivul său contraceptiv "dispărut" a ajuns în plămâni, iar medicii se tem că îndepărtarea acestuia ar putea provoca leziuni grave.

 

Rebecca Hardy, în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat la consultație pentru a-și scoate implantul contraceptiv, pe care îl avea în brațul stâng de trei ani. Cu toate acestea, medicii nu au putut localiza dispozitivul. După o căutare laborioasă, acesta a fost găsit într-una dintre arterele pulmonare, o zonă critică pentru circulația sângelui între inimă și plămâni.

Perspectiva îndepărtării implantului a stârnit îngrijorare în rândul medicilor, deoarece exista riscul ca acesta să rupă o arteră în timpul procedurii. Având în vedere aceste riscuri, Rebecca Hardy a fost sfătuită să lase implantul în locul său actual, potrivit Daily Mail.

Implantul contraceptiv Nexplanon, de dimensiunea unui chibrit, este conceput pentru a elibera treptat progestogen în corp pentru a preveni sarcina. Cu toate acestea, în cazul doamnei Hardy, dispozitivul a migrat în mod neașteptat în arterele pulmonare. Implanturile contraceptive sunt utilizate pe scară largă și sunt considerate sigure și eficiente. Cu toate acestea, cazurile rare de migrare pot ridica întrebări cu privire la siguranța și gestionarea acestor dispozitive.

Dispozitivul contraceptiv, cât un băț de chibrit, a migrat din braț

 

Aceasta nu este prima dată când un implant contraceptiv a ajuns într-o locație neobișnuită. În 2019, o altă femeie a avut nevoie ca implantul să-i fie îndepărtat din plămâni, iar medicii au descoperit că acesta a migrat din locul său obișnuit din braț.

Medicii au avertizat că riscul de migrare a implantului este extrem de rar, dar real. Cazurile de acest fel sunt rare, însă pot provoca complicații serioase.

Rebecca Hardy și-a împărtășit povestea pe platforma de socializare TikTok, unde clipul a devenit viral și a atras atenția asupra acestei probleme rare, dar semnificative. În ciuda traumei și a preocupărilor sale, Rebecca încearcă să gestioneze situația în continuare. Cu toate acestea, îngrijorarea legată de prezența implantului în plămâni și riscul asociat rămâne o sursă de stres pentru ea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.