Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii NU LASĂ LOC de discuții: fumătorii sunt MAI PREDISPUȘI la infectare cu temutul coronavirus

fumatul interzis

Vești proaste pentru fumători. Centrul chinez pentru Prevenirea Bolilor a anunţat că fumatul ar putea scădea rezistenţa organismului la coronavirus. Mai mult, potrivit New York Times, bărbații au șanse mai mari să moară de coronavirus decât au femeile, conform Mediafax.

Citește și: CIFRE de ULTIMĂ ORĂ de la OMS - Câte VICTIME a făcut coronavirusul și care sunt cele mai AFECTATE țări

Centrul chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a publicat săptămâna aceasta o analiză detaliată a cazurilor de coronavirus înregistrate până acum. Din această analiză rezultă că fumatul ar putea avea o legătură cu scăderea rezistenţei la coronavirus, potrivit New York Times.

Potrivit acestei analize, deşi coronavirusul a afectat în proporţii asemănătoare atât bărbaţii, cât şi femeile, rata mortalităţii este mai mare în rândul bărbaţilor. Acest lucru ar putea fi legat de fumat.

În China, doar 2% dintre femei fumează, în timp ce peste jumătate din bărbaţi au acest viciu, iar cum fumatul duce în general la scăderea imunităţii, există posibilitatea ca aceasta să fie una dintre cauzele ratei deceselor în rândul bărbaţilor.

Rata deceselor a fost mult mai mare în rândul bărbaţilor şi în timpul epidemiilor de SARS din 2002-2003 şi de MERS din 2012, provocate tot de un tip de coronavirus. Principala explicaţie pentru acest fenomen este faptul că, în general, femeile au un sistem imunitar mai puternic decât bărbaţii, însă şi fumatul pare să contribuie la această situaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.