Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii spanioli explică paradoxul, deși țara are cele mai dure restricții și cele mai multe infectări: Rezultatul disputelor este creşterea numărului de morţi

www.agerpres.ro
protest medici spania

Zeci de organizaţii din sistemul sanitar spaniol au semnat un manifest prin care cer administraţiei să asculte de experţi în lupta cu pandemia, anunță MEDIAFAX.

Este de neînțeles faptul că Spania are cele mai dure restricţii sanitare, dar și cele mai multe infectări din Europa, iar medicii spun că administraţia nu mai are acum nicio scuză ca să fie suprinsă de un nou val de infectări și decese.

55 de organizaţii din sistemul sanitar au semnat un manifest prin care cer administraţiei să asculte de experţi în lupta cu pandemia.

Citește și: Rareș Bogdan, despre majorarea pensiilor: Mă deranjează ipocrizia celor din PSD. Dacă şi-ar fi dorit atât de mult , ar fi crescut pensiile atunci, nu cu o prorogare de un an şi două luni de zile

Medicii de familie denunţă faptul că sunt asediaţi de pacienţi zilnic şi că nu au nici personal şi nici sprijinul administraţiei.

„Rezultatul disputelor este creşterea numărului de morţi. Cresc internările şi mortalitatea. Nu ne putem permite asta. Politicienii trebuie să decidă în politică şi să-i lase pe experţii sanitari să decidă în domeniul sanitar”, a afirmat Salvador Tranche Iparraguirre, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie (SEMFYC).

Spania a raportat după weekend peste 23.000 de cazuri Covid-19.

170.000 de angajaţi din sistemul sanitar spaniol denunţă lipsa unei strategii comune şi avertizează că sezonul rece poate fi un adevărat tsunami de morţi.

„Următoarele luni pot crea un adevărat tsunami pentru că vom avea sezon rece, presiunea gripei şi Covid. Şi la asta să adăugăm extenuarea personalului sanitar. Ne aflăm în faţa furtunii perfecte, dar eu totuşi vreau să fiu optimist. Observăm că persoanele care se vaccinează împotriva gripei, în special bătrânii, dacă se infectează apoi cu Covid, simptomele sunt mult mai uşoare”, a spus Salvador Tranche Iparraguirre.

Citește și: Virgil Musta, după recordul de pacienți la ATI: Paharul s-a umplut. Nu ştim ce facem în continuare .

Medicii s-au săturat să lupte singuri cu pandemia şi vor de la politicieni să încheie un armistiţiu şi să se unească împotriva pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.