Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale băiețelului născut cu malformații grave: Un caz extrem de rar

citynews.ro
bebelus

Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale băiețelului de la Botoșani, care suferă de malformații grave, acesta fiind născut cu șase degete la mâini și la picioare.

Micuțul din Botoșani care s-a născut cu șase degete la mâini și la picioare a fost evaluat de medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, aceștia fiind rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supraviețuire ale copilului, născut cu multiple malformaţii.

Citește și: Firma lui Videanu ‘a dat atacul’ la Primăria Capitalei- Ce contract au semnat și la ce sumă se ridică valoarea acestuia

Până la primirea rezultatelor testelor genetice, medicii sunt de părere că malformațiile bebelușului din Botoșani sunt cauzate de o boală cromozomială foarte rară.

“Este în momentul de față un prognostic extrem de rezervat. Suspicionăm un sindrom plurimalformativ de cauză genetică. În momentul de față, copilul respiră asistat de aparate. Nu se pune sub nicio formă în discuție vreo operație acum. Dacă se confirmă diagnosticul genetic pe care îl suspicionăm, speranța de viață este una foarte redusă”, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Cuza Vodă din Iaşi, Bogdan Doroftei.

Citește și: Bucureștenii au parte și anul acesta de târgul de Crăciun! Câți bani a bagat Primăria Capitalei

Băiețelul s-a născut marți, la Maternitatea din Botoșani, la termen și a cântărit la naștere 2.200 de grame. Mama, o femeie de 31 de ani, se afla la a trei naștere și era monitorizată din timpul sarcinii, medicii suspectând o serie de malformații ale bebelușului. După naștere, micuțul a fost transferat în stare gravă, ventilat mecanic, la Iași, pentru o evaluare de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.