Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii surprinși și ei de decesul fulgerător al tânărului cercetător din Vatra Dornei: E posibil să fi avut probleme cardiace

Moldpres
ATI Terapie Intensiva

Medicul Mihai Simu declară că nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz și că e posibil ca pacientul să fi avut probleme cardiace. Totuși, tânărul nu a fost testat dacă era alergic la anestezic.

Stupoare și în rândul medicilor, la Spitalul Municipal Vatra Dornei, după moartea unui tânăr de 28 de ani pe masa de operație.

Tânărul suferise un accident la o partidă de fotbal cu prietenii și a suferit o fractură la cot, necesitând intervenție chirurgicală.

Unul din cei doi medici anesteziști care s-au ocupat de caz, Mihai Simu, cel care a stârnit revolta mamei pacientului, declară că s-au respectat toate protocoalele dar că, din cauze încă neștiute, inima pacientului a cedat.

Medicul a povestit că la 10 minute după ce i-a fost administrat anestezicul, Valeriu Stoilov a făcut un spasm bronșic, care a fost rezolvat cu antispastice, iar ulterior tânărul a fost resuscitat.

Al doilea stop cardio-respirator a fost însă fatal, inima tânărului de 28 de ani nu mai funcționa corect, nu mai pompa și, la un moment dat, s-a oprit.

De aceea, anestezistul crede că tânărul suferea de o afecțiune cardiacă de care nu avea cunoștință.

Acesta se contrazice însă cu directorul medical al spitalului și declară că tânărului nu i s-au efectuat anterior teste pentru a se descoperi alergii. Mihai Simu spune că aceste teste nu sunt obligatorii și că se fac la pacienții care știu că suferă de anumite alergii.

Mihai Simu se jură că a respectat protocoalele și spune că în acest caz nu a fost vorba de un malpraxis, așa cum lăsa să se înțeleagă mama îndurerată a tânărului.

Între timp, procurorii dorneni au deschis in rem un dosar de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Tânărul de care a murit pe masa de operație la spitalul din Vatra Dornei era cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT și doctorand al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Acesta urma să își susțină lucrarea de doctorat și să se căsătorească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.