Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicina genetică va reprezenta viitorul, în special în tratamentul maladiilor grave

TWITTER
laborator genetic

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a apreciat marţi, la o dezbatere, că medicina genetică va reprezenta viitorul, în special în tratamentul maladiilor grave, potrivit Agerpres.

"Terapiile genice au intrat şi la noi în ţară. Am făcut tot posibilul chiar în această perioadă de cheltuieli consistente pe care trebuie să le acoperim în legătură cu serviciile medicale acordate pacienţilor. Cred că medicina genetică va reprezenta viitorul în tratamentul şi altor maladii, în special în afecţiunile grave, în bolile oncologice", a afirmat Cojan în cadrul videoconferinţei "Sănătate şi Farma".

Ea a lăudat personalul medical, despre care a spus că în pandemia cu noul coronavirus "a învăţat lecţia" solidarităţii, cooperării şi implicării.

"Cred că trebuie să ne pregătim în continuare şi pentru alte provocări. (...) De acum încolo cred că este fundamental să aderăm la dialog, la conciliere, la transparenţă, onestitate, echitate şi empatie între decidenţi şi între furnizorii de servicii medicale, între membrii corpului medical, pentru că numai o comunitate medicală unită în idealuri umanitare poate oferi pacienţilor noştri instrumentele adecvate şi personalizate de diagnostic şi tratament", a spus preşedintele CNAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.