Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Adina Alberts, către ministrul Educației, după acuzațiile că pune în pericol elevii: 'Dacă nu sunteți capabilă, atunci DEMISIA!'

arhiva personala
Adina Alberts

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că nu se va renunțat la examenele naționale, însă un celebru medic, Adina Alberts, o acuză că pune în pericol sănătatea elevilor. Ministrul e acuzat de duplicitate, după ce a decis să permită accesul în ultimele zile ale anului școlar pentru elevii aflați în clasele a VIII-a și a XII-a, cei care vor susține, de altfel, și examenele.

Adina Alberts o avertizează pe Anisie că se va alege cu multe procese din partea părinților. Ministrului Educației i se cere să rezolve problema revenirii elevilor în sălile de curs, iar dacă nu reușește ar trebui să își dea demisia, spune doctorul Adina Alberts.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

”Ministrul Monica Anisie “se agață” de BAC și Evaluarea Națională, deși pune în pericol viețile multor oameni.

Setul de măsuri pe care Monica Anisie îl propune pentru reîntoarcerea elevilor în sălile de clasă, mă face să o îndemn să participe dumneaei mai întâi la niște cursuri online. Există, în lumea civilizată, multe Colegii și Universități de prestigiu care au cursuri online. Cu siguranță va ști, ulterior, cum să le organizeze și pentru copiii noștri.

Citește și: În vreme de coronavirurs, BCR majorează comisioanele! Mesajul intrat în posesia Bugetul.ro

Cum să ții un copil 5-6 ore pe zi în fața calculatorului?! Săptămâni și luni în șir... Utilizarea calculatorului de către un școlar este pentru a ține pasul cu ritmul cursurilor, pentru a aprofunda câteva teme mai complicate, nu pentru a participa online, la predarea lecțiilor “în direct”!

De ce spun asta? Pentru multe motive. Dar fac referire doar la cel care mă privește direct. Pentru că prezența unui copil într-un perimetru mai mic de 70-80 cm în jurul calculatorului, înseamnă a-l expune unor radiații de zeci de ori mai mari decât normalul.

Citește și: E oficial! Guvernul permite reducerea impozitului

Apoi, Dna Ministru este duplicitară. Ține marea majoritate a copiilor acasă, cu excepția celor din clasele a VIIIa-a și a XII-a. De ce, Dna Ministru?!

Dvs chiar nu vă gândiți că veți fi dată în judecată de mare parte dintre părinții acestor copii?!

ESTE DISCRIMINARE!

Țări precum Olanda și Franța au renunțat la ideea de a susține BAC-ul în 2020, însă doamna Anisie dorește să meargă mai departe cu examenele naționale prin orice mijloace și cheltuieli, chiar și pe cheltuiala sănătății omului.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: Vom avea un deficit mai mare

Din intervenția dumneaei, televizată, am înțeles că va dezinfecta noaptea sălile de curs. Vă amintiți de multiplele cazuri în care mai mulți elevi din mai multe școli au ajuns la spital în urma dezinfecției făcute greșit, fără respectarea numărului de ore pentru a se elimina substanțele chimice din încăperile unităților de învățământ. Și cu o oră înainte de examen, vor aerisi clasele. Așa a declarat ministrul. Copiii vor fi îndrumați să se spele pe mâini și vor primi masca “de examen”, iar la finalul acestuia, vor primi altă mască!

De ce tot acest scenariu ciudat și complicat?!

Citește și: Ministrul Muncii anunță sancțiuni! Cine sunt angajații vizați

Eu, personal, am găsit o singură explicație pentru această încăpățânare. Mai ales că eu, în urma postărilor pe care le-am avut pe această temă, am primit niște apostrofări urâte din parte unor doamne profesoare, nedemne de menirea dumnealor de dascăli și stâlpi ai societății.

Probabil ca există o neliniște a dascălilor din România, și pe bună dreptate, că o mare parte dintre ei vor deveni inutili dacă implementatea cursurilor online se va face corect și cu succes.

Aici este problema! Și este mare si grea!!! Rezolvați-o, dna ministru, dar fără a pune în pericol sănătatea copiilor noștri! Dacă nu sunteți capabilă, atunci DEMISIA!”, e mesajul medicului Adina Alberts.

Citește și: Scene șocante într-o familie! Un bărbat a așteptat momentul să fie singur cu două minore și le-a agresat sexual .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.