Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Adrian Marinescu: Vaccinarea antigripală este foarte importantă

MFE
Vaccinare

Pacienții care se infectează în același timp cu virusul gripei și cu noul coronavirus pot face forme mai severe de COVID-19, anunță romania-actualitati.ro.

Medicul primar Adrian Marinescu de la Institutul Național de Boli infecțioase "Matei Balș" din București a explicat că vaccinarea antigripală este foarte importantă, însă a atras atenția că aceasta nu ne imunizează și împotriva SARS-CcoV-2.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’ .

Adrian Marinescu: "Nu există nicio dovadă că este o legătură, virusurile gripale sunt într-un loc, coronavirusurile, familia din care face parte și SARS-CoV-2 în altă parte. Nu există nicio legătură. Dacă ne vaccinăm antigripal ne e mai bine prin prisma faptului că nu vom mai face gripă. Din punctul ăsta de vedere, da, ne ajută, dar o legătură directă nu există şi nimeni nu trebuie să caute vreo explicaţie, că nu o va găsi, nici o documentare ştiinţifică nu este în această direcţie. Noul coronavirus, deşi nu mai este nou, suferă mutaţii minore în orice moment, chiar şi mutaţii majore, numai că schimbările astea se întâmplă de la un moment la altul şi ele trebuie documentate. De exemplu, se ştie în momentul de faţă că probabil că în SUA şi în Europa vorbim de o variantă virală care nu este mai agresivă, dar care se transmite cu o mai mare uşurinţă. Ăsta este motivul pentru care vorbim de al doilea val şi de felul în care se întâmplă infectările acum".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.