Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul ATI Radu Ţincu: Există un risc, în orice moment, de apariție unei mutaţii virale a SARS-CoV-2

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Medicul ATI Radu Ţincu atrage atenţia asupra faptului că virusul SARS-COv-2 poate suferi „în orice moment mutaţii, în condiţiile unei rate scăzute a vaccinării”, având în vedere rata de infectare extrem de ridicată înregistrată în România în al patrulea val al pandemiei de COVID.

Acesta a subliniat că metoda prin care apariţia unei eventuale mutaţii a virusului poate fi prevenită iar numărul de decese poate fi reduc este respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii bolii.

„Rata de infectare extrem de ridicată din România are două efecte importante: din păcate, efectul imediat, acela al creşterii numărului de pacienţi spitalizaţi şi implicit a numărului de pacienţi care dezvoltă forme severe şi îşi pierd viaţa în urma îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. Pe de altă parte, o rată atât de mare de transmitere la o populaţie insuficient imunizată creşte riscul de apariţie a unor noi mutaţii. Ne amintim că în valurile precedente mutaţiile au apărut în acele zone ale globului unde pandemia scăpase de sub control şi transmiterea era una foarte accelerată. Există acest risc al apariţiei, în orice moment, a unei mutaţii virale şi cred că cele două aspecte trebuie să le privim cu responsabilitate”, a declarat, marţi, pentru News.ro, medicul ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Acesta a menţionat că, pentru reducerea numărului de decese asociate infecţiei, dar şi pentru prevenirea unei eventuale mutaţii a virusului, este nevoie de scăderea ratei de transmitere a SARS-CoV-2.

El a atras atenţia că mutaţiile suferite de virus în precedentele valuri ale pandemiei sunt mai uşor transmisibile, făcând ca boala să fie mai contagioasă, iar acest aspect ar trebui să îi facă pe oameni s fie „mult mai responsabili” în ceea ce priveşte respectarea măsurilor sanitare de protecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.