Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul care ar fi aruncat un copil la gunoi, față în față cu părinții după 5 ani de la incident. 'Nu are niciun regret!'

captura Romania TV
Florian Robe

Mai bine de cinci ani a durat până când părinţii unui bebeluş, ce a fost aruncat la gunoi de medicul ginecolog şi doctorul acuzat de tentativă de omor calificat s-au întâlnit pentru prima dată într-o sală de judecată.

Acesta susţine, arogant, că nu are nimic de declarat, în timp ce fetiţa salvată ca prin minune de o asistentă a rămas cu sechele grave din cauza lipsei de oxigen.

Este vorba despre Florian Robe, un doctor celebru de la Maternitatea Polizu. În urmă cu cinci ani, Marina Pletoiu îşi punea toate speranţele in mâinile lui.

După ani de încercări nereuşite, devenea mamă pentru prima oară. Însă bucuria de-şi ţine primul copil în brate a devenit rapid un coşmar. În timp ce mama era pe masa de operaţii, soţul ei primea o veste cruntă.

Părinții au fost anunțați că micuța a murit

"M-a luat de umăr, aşa, prieteneşte – să zic – şi mi-a zis că nu putem face nimic, trebuie să salvăm mămica. Sunteţi tineri, faceţi altul”, îşi aminteşte tatăl fetiţei, Adrian Pletoiu, potrivit Antena 3 CNN.

La câteva minute distantă, părintii au fost anuntati că fetita născută prematur a murit. În realitate, bebeluşul fusese abandonat, fiind considerat mort.

Timp de mai bine de 14 ore, fără niciun ajutor medical, nou născutul s-a luptat să trăiască, până când o asistentă a văzut că există semne vitale.

"Toţi medicii, toate aistentele mă făceau să cred că e o minune şi că a înviat, fiind Săptămâna Mare a Paştelui. Şi, practic, m-au păcălit cu ideea asta. Mi-a plăcut să cred lucrul ăsta”, a declarat Marina Nicoleta Pletoiu, mama fetiţei.

Adevărul a iesit la iveală la petrecerea de botez

"În momentul în care am botezat-o pe cea mică – al doilea botez – asistenta care a găsit-o i-a spus prietenei mele adevărul. Dar nu a putut să mi-l spună şi mie. Eu nu l-am aflat decât la un an şi ceva, aproape de doi ani", îşi aminteşte femeia.

Au mers la medic să-i ceară socoteală. Nicio explicatie însă. Mai ales că fetita a rămas cu sechele grave după orele lungi petrecute fără ingrijiri medicale.

"Necesită ore de terapie, necesită ore de logopdie", precizează tatăl fetiţei.

Medicul nu regretă, spune mama fetiței

Medicul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, iar joi, după ani de zile, părinţii Mariei l-au privit in ochi în sala de tribunal.

"Nu are niciun regret”, spune Marian Nicoleta Pletoiu printre lacrimi.

Procesul în care doctorul este acuzat că a lăsat un copil născut prematur să moară este în procedură de cameră preliminară. Cadrul medical riscă până la 20 de ani de inchisoare dacă va fi găsit vinovat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.