Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul care s-a luptat cu HIV și Ebola, avertisment: 'E imposibil să închidem iar țările din cauza COVID-19. O asemenea strategie are consecințe grave'

Twitter
coronavirus

Lupta cu pandemia cauzată de infecția cu virusul Saras-CoV-2 este abia la început. Trebuie să învățăm să conviețuim cu virusul - o spune chiar Peter Piot, medic belgian, microbiolog, specializat in lupta cu HIV și Ebola. Acesta a declarat, într-un amplu interviu pentru publicația "Le Monde", citat de adevarul.ro , despre ce înseamnă, de fapt, criza COVID-19 și care ar trebui să fie abordarea țărilor în perioada următoare.

"Suntem doar la începutul pandemiei. Nu există niciun motiv pentru care, după ce a luat o asemenea amploare, virusul să dispară brusc. Deocamdată, n-am dezvoltat imunitate de grup, nici măcar în Suedia, unde strategia îndeplinirii acestui obiectiv a eşuat. Doar într-un an, doi, vom putea spune care a fost cea mai eficientă strategie în lupta cu pandemia", a afirmat Peter Piot.

Potrivit medicului belgian, va trebui să învățăm să convieţuim cu coronavirusul, aşa cum am învățat să convieţuim și cu HIV.

Florin Cîțu iese la atac după datele INS: 'Am mai demontat o minciună psd-istă'

"Trebuie să admitem că, în acest moment, eradicarea virusului nu e posibilă. Singura boală virală care a fost eradicată e variolă. Şi suntem aproape de a elimina şi poliomielită. Dar atât! Dacă nu vom ţine COVID-19 sub control, atunci sistemul medical nu va putea funcţiona normal. De aceea, avem nevoie de o abordare care să minimalizeze riscurile şi impactul bolii, luând în calcul şi ce poate accepta societatea pentru a implementa această abordare. E imposibil să închidem ţara, să impunem noi restricţii, o dată la două luni. O asemenea strategie are efecte secundare uriaşe şi consecinţe grave pentru cei care au alte probleme medicale!", a aratat expertul, potrivit sursei citate.

Mai mult decât atât, acesta trage un semnal de alarmă, spunând că, "închizând tot, vom creşte numărul celor care vor muri din cauza bolilor cardiovasculare, din cauza cancerului, pentru că aceşti oameni nu vor benefica de atenţia medicală de care au nevoie".

În plus, medicul a arătat că măsurile de carantinare totală au un impact puternic asupra sănătăţii mintale a populației, ca să nu mai vorbim despre problemele economice cauzate fiecărui stat în parte.

"Convieţuirea cu COVID-19 înseamnă să găsim o balanţă, să găsim soluţii de compromis pentru protejarea publicului, fără a înrăutăţi situaţia", a mai spus medicul belgian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.