Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Emilian Imbri: 'Ceva se întâmplă în bine, sper să nu fie semnul unui tsunami'

digi24.ro
emilian imbri

În timp ce numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 pare în scădere în România, rămân foarte mulți pacienți internați la Terapie Intensivă. Duminică au fost raportați 1.020, din nou în creștere după ce vineri numărul celor cu forme grave scăzuse sub o mie. Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeș" din București spune că, în timp ce secțiile ATI rămân pline, s-a redus presiunea pe celelalte zone în care sunt tratați bolnavii de Covid-19.

"Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut.

Avalanșă de noi cazuri COVID-19 în Madrid: Un sfert din locuitori, sub carantină totală; poliția amenință cu amenzi usturătoare

Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.

Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult.  Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta. Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi. Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare.

Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun", a declarat Imbri la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.