Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Iulia Ionescu preia conducerea organizaţiei locale a companiei farmaceutice Sanofi

realitatea.net
farmacie medicamente

Sanofi Romania a anunţat marţi că, începând cu data de 1 mai, Iulia Ionescu, de formaţie medic, este noul country lead al companiei farmaceutice Sanofi Romania şi Moldova şi îl înlocuieşte în funcţie pe Pascal Robin, care va ocupa o nouă poziţie de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi, anunță news.ro.

"Sanofi Romania anunţă că, începând cu data de 1 mai 2020, Iulia Ionescu este noul country lead Sanofi Romania şi Moldova. De formaţie medic şi având o experienţă de peste 20 ani în industria farmaceutică, Iulia Ionescu este directorul general al Diviziei General Medicines Sanofi Romania şi Moldova (diabet, boli cardiovasculare şi medicamente mature) şi este execution excellence lead South Europe MCO, funcţii pe care le va exercita în continuare", a anunţat compania într-un comunicat.

Citește și: Ludovic Orban, ieșire după decizia CEDO în favoarea lui Kövesi: ‘Au prejudiciat grav imaginea României’

Absolventă a programului MBA din cadrul Open University School, Marea Britanie, Iulia Ionescu a ocupat diverse funcţii în departamentele de marketing şi vânzări în cadrul Sanofi Romania şi, începând cu anul 2005, a preluat poziţii de conducere cu responsabilitate crescândă.

A deţinut funcţia de Business Unit Director pentru Divizia de Diabet din Bulgaria şi este primul cetăţean român desemnat country lead pentru organizaţia locală, după aproape 10 ani în care conducerea activităţii din România a fost asigurată de expatriaţi din cadrul grupului Sanofi.

Iulia Ionescu îi succede lui Pascal Robin, care a condus cu succes organizaţia locală timp de trei ani şi care îşi continuă parcursul profesional cu o nouă poziţie de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi.

„Preiau acest nou rol într-o perioadă în care întreaga lume trece printr-o situaţie fără precedent. Şi tocmai în acest context, mai mult ca oricând, sunt privilegiată să lucrez într-o companie farmaceutică inovatoare, care se află chiar în prima linie de luptă împotriva mai multor patologii, din arii terapeutice diverse, inclusiv împotriva COVID-19, dezvoltând soluţii terapeutice eficiente şi continuând să asigure accesul la medicamentele de care pacienţii au nevoie. Sunt hotărâtă ca, împreună cu cei peste 250 de profesionişti ai echipei Sanofi Romania, să depunem toate eforturile pentru a facilita accesul pacienţilor români la inovaţia Sanofi şi pentru a construi împreună cu partenerii noştri proiecte care să conducă la îmbunătăţirea sistemului de sănătate; avem dreptul ca cetăţeni ai Uniunii Europene la o viaţă mai bună şi mai lungă”, a declarat Iulia Ionescu, country lead Sanofi Romania & Moldova şi general manager divizia General Medicines, Sanofi Romania & Moldova.

Citește și: Reacția magistraților după decizia CEDO în cazul Kövesi: ‘Este inadmisibil. Toți factorii responsabili să-și asume consecințele’

Sanofi Romania este unul din cei mai mari jucători din industria farmaceutică, cu o cifră de afaceri de 306 milioane euro şi o cotă de piaţă de 5,7% în valoare. Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente, în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu diversificat de aproximativ 150 de produse. Sanofi a investit în ultimii ani, în România, aproximativ 4,5 milioane de euro în proiecte de cercetare şi dezvoltare.

Grupul are peste 100.000 de angajaţi în 100 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.