Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Monica Pop tună şi fulgeră împotriva celor care au gestionat epidemia: 'Vine vremea când vor trebui să răspundă' (VIDEO)

stirescu.ro
Monica Pop

Pandemia de COVID-19 a blocat accesul către spitale bolnavilor cronici sau celor având suferințe care s-au acutizat. În timp ce oamenii așteaptă cu orele în fața unităților medicale, unele cadre medicale lansează un avertisment și critică modul în care autoritățile gestionează situația acestei categorii de pacienți.

„S-au întâmplat lucruri ne mai pomenite pentru care sper din suflet să răspundă cineva pentru că a pierde viața unui om care ar fi putut fi salvat e ceva impardonabil. Eu aș vrea tare mult ca cei care conduc lucrurile să-și asume pentru că, încă o dată vă spun, VINE VREMEA CÂND VOR TREBUI SĂ RĂSPUNDĂ PENTRU CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SPITALE. Și am fost convinsă că se va întâmpla așa, o avalanșă de pacienți, însă cum rezolvăm problema celor care și-au pierdut viața? ” a comentat prof. univ. dr. Monica Pop, într-o intervenție telefonică la emisiunea Medika Special.

În context, medicul Monica Pop a prezentat cazul unui pacient care a murit pe holurile unui spital din București, în timp ce aștepta să fie consultat de un specialist: „M-a impresionat o tânără care spunea că s-a dus la Spitalul Pantelimon daca țin eu minte cu soțul și i-au spus că nu poate să-l vadă până nu i se face test COVID și până a venit rezultatul el a murit, a făcut infarct, 34 de ani. Este a nu știu câta situație de genul acesta!”.

Prof. dr. Monica Pop a adăugat că, toate aceste cazuri despre care a aflat în perioada de criză le-a semnalat Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților care, prin vocea președintelui Vasile Barbu, el însuși într-o situație critică din cauza amânării unei intervenții coronariene, a anunțat că va depune o plângere penală. Plângerea va fi depusă la Parchetul General împreună cu prezentarea punctuală a fiecărui caz soldat cu pierderea unei vieți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.