Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul ortoped Ion Bogdan Codorean: Orice persoană ar trebui să cunoască protocolul RICE, un set de patru reguli de prim ajutor în caz de accidentări

Facebook Răzvan Sava
Razvan sava prim ajutor

Medicul ortoped Ion Bogdan Codorean declară că orice persoană ar trebui să cunoască protocolul RICE, care este un set de patru reguli de prim ajutor în caz de accidentări. Cunoașterea acestui protocol duce la evitarea complicațiilor în caz de accidentări, conform unui comunicat de presă, potrivit MEDIAFAX.

Medicul primar ortoped, specializat în traumatologie sportivă, o pornit o campanie de informare asupra primelor acțiuni pe care oamenii, indiferent de vârstă sau locul în care se află, ar trebui să le facă atunci când suferă o accidentare la oase, încheieturi sau mușchi.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

„În ortopedie există așa numitul protocol RICE. RICE este un acronim care îi ajută pe oameni să rețină patru reguli de prim ajutor pe care trebuie să le respecte în caz de accidentări până ajung la consult la medicul ortoped. R vine de la REST care recomandă repausul zonei afectate, I vine de la ICE (gheață) care recomandă aplicarea de pungi de gheață în locul accidentat, C vine de la Compression – Compresie care se poate realiza prin imobilizarea pe cât posibil a zonei afectate cu ajutorul unei fașe elastice și E de la Elevation (ridicare) care subliniază necesitatea tinerii membrului afectat deasupra nivelului inimii, pentru reducerea inflamației.”, semnalează medicul Ion Bogdan Codorean.

Aplicarea protocolului RICE este necesară în cazul oricărui om, imediat după accidentare, indiferent de indicația ulterioară a medicului ortoped care poate recomandă tratament nechirurgical (ortopedic) sau chirurgical.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe?

Nerespectarea regulilor recomandate de protocolul RICE poate duce fie la complicații ale zonei afectate, fie la imposibilitatea intervenției chirurgicale.

„Depinde de natură accidentării, însă de cele mai multe ori folosirea membrului afectat poate agrava situația, iar menținerea lui jos, poate duce la umflaturi și inflamații puternice care nu mai permit o eventuală intervenție chirurgicală de urgență, dacă această se impune. În momentul în care persoană accidentată respectă regulile de prim ajutor, el pornește de la cele mai bune premise pe drumul tratamentului și al vindecării.”, avertizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.