Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul român care a încercat să găsească vaccinul pentru Covid-19, concluzie care ne dă fiori: nu poate fi eficient

Time of Israel
test coronavirus COVID

Șeful Centrului de Cercetare Oncogen Timișoara, medicul Virgil Păunescu, a încercat să găsească un vaccin pentru Covid-19, dar susține că misiunea este una aproape imposibilă. Medicul arată că acest virus suferă mutații genetice extrem de rapid, iar un vaccin care este eficient acum, peste câteva luni ar putea fi inutil.

Citește și: ULTIMA ORĂ Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista 'zonelor de risc'

"Ne aflăm în faţa unui virus instabil genetic care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni. Una dintre mutații, aflată în poziția 614, un aminoacid care s-a schimbat în tulpina S – cea care este cea mai importantă în privința virulenței acestui virus – a generat o variantă nouă de virus, mai agresivă din multe puncte de vedere decât varianta inițială Wuhan, și care în decursul lunii aprilie a înlocuit la nivel mondial tulpina pe care o știam noi [...]

Aceste mutații pun în pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumătate de an, virusul să sufere atâtea mutații încât vaccinurile pe care le dezvoltăm acum să nu mai fie eficiente", a explicat directorul Oncogen, într-o intervenție la Digi24.

În România, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

Specialistul trage un semnal de alarmă și spune că noua mutație a virusului descarcă în corp o cantitate semnificativ mai mare de material viral comparativ cu forma iniţială a virusului.

"Deocamdată, datele referitoare la agresivitatea acestuia nu sunt foarte clare, dar înclină spre o agravare a bolii. Ce mi se pare cel mai important este că virusul, noua variantă a acestuia, se multiplică mult mai mult. În decurs de două luni a dislocat complet forma inițială a virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.