Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Sandra Alexiu, membru de onoare al Societăţii Române de Microbiologie, recomandă vaccinarea pentru meningita meningococică

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare copii

Medicul Sandra Alexiu, membru de onoare al Societăţii Române de Microbiologie şi preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, recomandă vaccinarea pentru meningita meningococică, extrem de periculoasă pentru adolescenţi şi sugari, Medicul afirmă că boala te ucide fulgerător, în 48 de ore, singura salvare fiind vaccinarea. ”Da, e scump, dar, după ce îţi pierzi copilul, nu va mai conta”, a transmis medicul, inforemază News.ro.

Medicul Sandra Alexiu a reacţionat, marţi, după ce un adolescent de 19 ani a murit la Iaşi din cauza meningitei meningococice. ”E un lucru de care scriem şi spunem de mult. O tragedie fără margini, nu doar pentru familie, ci pentru toată societatea. Acest copil care a murit ar fi putut fi colegul nostru în câţiva ani! Meningita meningococică te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore. Şi e extrem de contagioasă, toţi contacţii sunt în pericol”, a scris, marţi, pe FAcebook, Sandra Alexiu.

Potrivit acesteia, singura cale de a scăpa e vaccinul. ”Da, e scump, dar, după ce îţi pierzi copilul, nu va mai conta! Iar cel mai mare risc îl au adolescenţii şi sugarii! E cam 100 de euro doza de vaccin meningococic, iar la adolescenţi trebuie două doze la interval de 6 luni. E o investiţie extraordinar de importantă care salvează viaţa!”, a mai scris medicul.

Potrivit www.ziaruldeiasi.ro, un tânăr în vârstă de 19 ani, care începuse cursurile universitare de doar trei săptămâni, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în urma unui stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu meningită meningococică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.