Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Simona Tivadar trage un semnal de alarmă: 'Dacă bei, în scurt timp, cantități foarte mari de apă alcalină faci edem cerebral'

Anhcea.com
apa

Dr. Simona Tivadar a explicat, joi, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, că pH-ul din organism este diferit, motiv pentru care dacă o persoană bea, într-un timp scurt, cantități foarte mari de apă alcalină, aceasta poate ajunge să sufere un edem cerebral, anunță MEDIAFAX.

„Circul cu apa alcalină. pH-ul organismului nostru este, în stomac, între 1 și 3, iar în sânge, 7.45. Nu e același lucru dacă vorbești de stomac sau de sânge. Noi nu putem vorbi de pH în general. Urina are 6, pielea are 6 și cun pic. Deci cum să vorbești despre alcalinizare? Pentru pH-ul sângelui, care e important, există niște mecanisme precise de a-l ține în limite extrem de strânse - 7.35, 7.45-, încât e o cretinătate că trebuie să bei cantități foarte mari de apă alcalină în timp scurt. O să faci, oricum, edem cerebral. (...) De ce vrei tu să faci pH de sodă caustică acolo? Celulele alea trebuie să trăiască acolo într-un mediu foarte acid, pentru că așa sunt ele obișnuite”, a explicat Tivadar, la Marius Tucă Show.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

În cadrul aceleiași emisiuni, medicul a adus argumente și împotriva curentului care susține detoxifierea.

„Nu există (detoxifiere - n.red.). Este un abuz al termenului toxină, iar corpul nostru nu acumulează toxine. Cu toxina ajungi la ATI. Dacă tu bei lichid de frână, care e toxic, te duce la reanimare. Dacă mănânci mici prea mult, deșeurile metabolice nu ți le scoate sucul verde. Este o diferență între toxină și deșeu. Deșeul este ceva normal, natural, să rezulte din metabolismul nostru. Nimeni nu spune exact la ce se referă, cum o cheamă și ce formulă chimă are, pe care o scoate din organismul nostru prin programul de detoxifiere. Astea sunt numite misterios și generic „toxine”.(...) Există un sindrom foarte periculos, cel de refeeding, care ăoate să te omoare, datorită unor tulburări electrolitice este un sindrom descris la marii operați, care au avut intervenții chirurgicale majore și care au stat nu știu cât timp fără să mănînce și în clipa în care au mâncat, rezultatul a fost că au murit”, a explicat Tivadar.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.