Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Vasi Rădulescu le povestește antivacciniștilor o experiență emoționantă: 'Insuccesul meu m-a dărâmat. Nu așteptați un deces în familie'

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Medicul Vasi Rădulescu le transmite celor care nu vor să se vaccineze să nu se lase influențați de emoții. Nu așteptați un deces în familie. Oricât nu credeți, e foarte probabil, a spus medicul care se declară vinovat de faptul că nu a reușit să convingă o persoană să se vaccineze.

Medicul cardiolog a relatat pe Facebook o experiență personală. El a încercat să convingă un tânăr să se vaccineze dar nu a avut succes.

„Am făcut tot ce am putut să-i explic unei persoane de ce e bine să se vaccineze. Îmi tot spunea că e tânăr, puternic, are imunitate bună, și dacă era să facă boala, o făcea până acum, dar nu s-a lipit nimic de el, deci sigur nu o face niciodată, indiferent de tulpină... I-am oferit studii, explicații, am demontat fake news-urile cu așa-zișii experți. Am făcut-o într-un stil cât mai blând. A refuzat orice. Avea convingerea că răul din jur e supraestimat voit și că un alt rău mai mare se voia prin vaccinare”, a relatat medicul.

Ulterior, tânărul a făcut o formă gravă a bolii, iar bunica sa a murit.

„Trec câteva săptămâni. Aflu că persoana tânără de care nu se atinge nicio boală a făcut boala, și o formă nu tocmai ușoară. Și, cum se întâmplă de regulă zilele acestea, problema și mai mare este că s-au infectat toți, în familie. Bunica lui nu mai este. El a recunoscut că a greșit când a văzut haosul din spital și când și-a văzut familia lovită. Era deja prea târziu. Emoția l-a copleșit. A regretat toate prostiile în care a crezut”, a adăugat Vasi Rădulescu.

Medicul a mai spus că se simte vinovat pentru suferința familiei și că va încerca să-și schimbe strategia de comunicare, astfel încât să poată convinge alți oameni să asculte sfatul specialiștilor.

„De data asta m-am simțit vinovat. Insuccesul meu, altfel clar în cazul celor cu convingeri ferme, m-a dărâmat. M-am simțit vinovat direct de neprotejarea acelei familii. Am încercat să-mi analizez tot procesul de comunicare, să văd unde greșesc. Asta voi face perioada asta. Vă rog doar un lucru: nu așteptați o emoție maximală ca să vă dați seama că ați greșit. Nu așteptați un deces în familie. Oricât nu credeți că e posibil, e foarte probabil în timpurile pe care le trăim. Și veți regreta amarnic”, a precizat medicul Vasi Rădulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.