Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Virgil Musta a răspuns la alte șapte întrebări-cheie despre vaccinul anti-COVID-19

banatulazi.ro
Virgil Musta

Medicul Virgil Musta a postat alte 7 răspunsuri la întrebări despre vaccinul anti-COVID-19. În afara unei întrebări care are legătură cu sportul, celelalte vizează boli specifice.

După ce medicul Virgil Musta a postat răspunsuri la 45 de „întrebări fireşti” despre vaccinul anti-COVID-19, acum adaugă alte 7 întrebări și răspunsuri, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

- Un pacient cu comorbidități de genul adenom hipofiza, boală cushing, diabet tip 2 și tensiune, steanoză hepatită. Se vaccinează?

Da, are recomandare de vaccinare. Discutați înainte și cu medicii specialiști care îi urmăresc aceste afecțiuni.

- Faptul că am o tiroidectomie totală, cu un carcinom tratat cu iod radioactiv, mă scoate cumva de pe lista bolnavilor cronici? Aș dori să mă vaccinez și nu știu dacă mă încadrez în categoria bolnavilor cronici.

Din câte știu eu, dumneavoastră trebuie să fiți dispensarizată în continuare pentru această afecțiune și totodată, cred că aveți hipotiroidism post tiroidectomie, care intră în categoria pacienților cu comorbidități. Consider că vă încadrați în categoria bolnavilor cronici. Și vă puteți vaccina în etapă 2-a.

- Dacă am trombofilie, pot să fac vaccinul anti Covid?

Da, cu condiția unei prudențe suplimentare în momentul injectării, pentru a nu fi lezat un vas. Este recomandabil să consultați medicul ce dispensarizează afecțiunea dumneavoastră, să vă dea recomandări în caz de incident de vaccinare.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

- Mama mea are 89 de ani și suferă de lupus eritematos. Aș dori să știu dacă există vreun risc în cazul vaccinării anticovid.

Vârstă înaintată, coroborată cu patologia asociată prezintă risc de vaccinare, dar consider că beneficiile sunt mai importante. Vorbiți înainte și cu medicul care o tratează pentru a aprecia starea ei actuală și, de asemenea, dumneavoastră trebuie să apreciați cum o puteți proteja pe mama să nu facă boală, dacă nu se vaccinează.

- Este vreo problemă dacă efectuez sport cu 2 zile înainte de vaccinare și dacă după administrarea vaccinului se poate efectua sport, mai exact exerciții de tip cardio?

Nu este nicio problema să faceți sport. Sportul = Sănătate.

- Persoană diagnosticată cu TBC luni, miercuri are programare la vaccin. Se poate vaccina? Nu a început tratamentul, urmează peste câteva zile internarea.

Da, se poate vaccina, chiar este recomandabil.

- Dacă am alergii multiple și antecedente de șoc anafilactic și nu voi face vaccinul, cum pot evita restricțiile care se vor impune celor nevaccinați?

Nu știu la ce restricții vă referiți. În momentul în care se va stabili o conduită la nivelul UE, legat de călătorii, de exemplu, sigur se vor specifică condițiile, fie legate de vaccinare, fie de testare sau carantinare, că și până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.