Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Molave face ravagii în Filipine: aproximativ 9.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele

Taifunul Hagibis

Circa 9.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Filipine după ce taifunul Molave a atins uscatul în timp ce traversa duminică provinciile din partea sudică a insulei principale, Luzon, aducând ploi abundente şi vânturi puternice, au informat autorităţile locale, potrivit Reuters, relatează Agerpres.

Agenţia de monitorizare a dezastrelor a declarat că deşi a primit relatări despre drumuri şi poduri avariate, despre inundaţii şi alunecări de teren în unele zone, până în prezent nu au fost raportate victime.

Furtuna Molave s-a transformat în taifun în timp ce se deplasa spre vest şi a atins uscatul în Insula San Miguel din provincia Albay la începutul serii.

Ulterior, Molave a atins a doua oară uscatul în municipalitatea Malinao, tot în provincia Albay, a declarat biroul meteorologic.

Circa 5.518 persoane au fost evacuate în locaţii mai sigure, iar 3.421 s-au adăpostit la rudele care locuiesc în afara zonelor periculoase, a precizat Agenţia de monitorizare a dezastrelor.

Molave urmează furtunii tropicale Saudel, care a provocat săptămâna trecută inundaţii devastatoare în provincia Quezon din regiunea Calabarzon, la sud-est de capitala Manila.

După ce va părăsi arhipelagul filipinez, taifunul este aşteptat să crească în intensitate deasupra Mării Chinei de Sud, a precizat biroul meteorologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.