Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Virgiliu Stroescu: Un kilogram de fritptură e mai cancerigen ca 700 de țigări

factory2024.ru
gratar carne

Medicul Virgiliu Stroescu vine cu vești proaste pentru români, fix înainte de 1 Mai. Acesta spune că toți cei care mănâncă friptură la grătar riscă să facă cancer. Carnea prăjită are mai multe toxine chiar decât țigările spune medicul, care explică și de ce.

Zece grame de carne sunt cancerigene cât zece țigări!

„Friptura are un efect cancerigen de vreo 5-6 ori mai mult. Mâncăm mușchi, dar mușchii respectivi au și grăsime și grăsimea în cantitate foarte mare dă acizi grași, care la rândul lor dau substanțe care sunt toxice, plus că dau în interiorul lor hormonii animali. Sunt niște substanțe care din fumul de… fie de gudron, dacă e de lemn, fie dacă nu, indiferent, la temperatură foarte mare dau substanțe pro-cancerigene: nitriți, amine, nitrozamine, care sunt verificate că sunt canceroase.

De exemplu, ați auzit de benzpiren. Este o substanță toxică care apare în momentul în care din carne începe să curgă grăsimea și cărbunii o accentuează. Un kilogram de carne pe grătar are cât 700 de țigări benzopiren, dacă luăm la kilogram. Dacă pui la gram sau la 1o grame, e cât 7 țigări. Toate acestea intră în noi. Cel care întoarce mititeii e ca și când ar fuma 5-6 pachete de țigări în câteva ore. Asta e doar una dintre ele, are multe substanțe care sunt dovedite. Pentru ca carnea respectivă să fie frumoasă, roz, ei bine, dacă nu am pune nitriți în carne, în toată carnea de pe toate galantarele, dacă nu-i proaspăt să lucrezi, se pun nitriți și ăștia, exact ca formolul, mențin aceeași culoare”, a dezvăluit medicul Virgiliu Stroescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.