Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Voichița Lăzureanu DĂ SEMNALUL pentru ELIMINAREA certificatului verde: Din martie nu va mai fi necesar

tion
voichita lazureanu

Medicul Voichița Lăzureanu, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, dă semnalul pentru ridicare certificatului verde. Medicul spune că tulpina Omicron nu mai dă forme severe de boală, așa  că restricțiile nu mai sunt necesare.

"Acestă tulpină (n.r. Omicron) pare că este extrem de infecţioasă, dar din fericire, cu foarte puţine forme severe de boală. Majoritatea sunt fie asimptomatici, fie cu forme uşoare de boală, şi atunci nu prea îşi mai găseşte locul acest certificat verde.  Deocamdată se aplică în toate statele membre, dar, în statele occidentale, valul Omicron este în scădere, aşa că s-ar putea să avem o altă părere şi de la statele celalalte membre şi să se revină asupra obligativităţii acesteia, de revaccinare la 9 luni sau de administrare a booster-ului, pentru că, uşor-uşor, această pandemie se relaxează ca şi intensitate a formelor severe şi atunci cred că vor reveni şi conducătorii noştri la alte relaxări.

Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, adică pacientul cu forme simptomatice, şi nu în pozitivi şi negativi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi, ci să revenim la clasicele diagnostice pe care le ştiam înainte de această pandemie, pentru că la un moment dat şi această pandemie trebuie să o vedem aşa cum este acum, în scădere şi cu potenţial de transformare în izbucniri epidemice, probabil sezoniere”, a declarat Voichița Lăzureanu la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.