Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev, dezlănțuit după declarațiile țărilor din G7: 'Ce adunătură de mincinoși nenorociți! Fac aluzie la un viitor conflict nuclear între noi și NATO'

Dmitri Medvedev

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, se arată scandalizat de cerițele țărilor din G 7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite. Medvedev vorbește în reacția sa despre o aluzie la un posibil război nuclear între Rusia și alianța NATO.

„Miniștrii de externe din G7 au cerut Rusiei să reafirme că războiul nuclear este inacceptabil. Iar această creatură ciudată, Blinken, a dat o perlă despre distrugerea Hiroshimei și Nagasaki, ca dovadă a unei suferințe umane incomensurabile. Dar nu a menționat propria sa țară care a comis această crimă”, a spus Dmitri Medvedev.

„Ce adunătură de mincinoși nenorociți. Folosesc arme nucleare, dar nu se căiesc. Ipocrizează și mint la nesfârșit pe ai lor și pe alții, dar spun că țara noastră răspândește  'informații false' despre Ucraina. Ei cer Rusiei să le dea niște garanții în privința armelor nucleare, dar de fapt fac aluzie la un viitor conflict nuclear între țara noastră și NATO.

Și toate acestea se întâmplă în Japonia. Unde sute de mii de oameni au murit în urma unui bombardament nuclear. O țară a cărei conducere, practic, scuipă pe mormintele conaționalilor săi uciși de americani. Ce rușine!”, a concluzionat Medvedev.

Context

Miniştrii de Externe din Grupul Celor Şapte (G7) ţări industrializate avertizează dur, marţi, ţările care furnizează o asistenţă Rusiei în Războiul din Ucraina, se angajează să continue să ”intensifice” sancţiunile impuse Moscovei şi să-şi consolideze eforturile împotriva ocolirii acestor sancţiuni de către ţări terţe şi afişează un front unit împotriva Chinei, căreia i-a condamnat ”activităţile de militarizare” maritime, relatează AFP, informează News.ro. Ei denunţă în comunicatul final al reuniunii drept ”inacceptabile” ”retorica nucleară iresponsabilă” a Rusiei şi ameninţarea Moscovei de a desfăşura armament nuclear în Belarus.

Şefii de stat şi de guverne din G7 urmează să întâlnească în mai la Hiroshima - a cărei istorie este prodfund marcată de bomba atomică lansată de către Statele unite în 1945, diplomaţii acordă un loc important, în comunicatul lor comun, angajamentului Grupului Celor Şapte de a ”consolida eforturile dezarmării şi neproliferării” nucleare în vederea unei ”lumi mai sigure şi mai stabile”.

Premierul japonez Fumio Kishida, ales din Hiroshima în Parlament, şi-a exprimat dorinţa de a discuta în acest oraş cu omologii săi posibilitatea ”unei lumi fără armament nuclear”.

Însă ”Declaraţia Comună” de marţi conţine puţine elemente noi în acest sens şi citează ”mediul de securitate actual dificil”.

G7 îndeamnă în acest comunicat întreaga comunitate internţaională la ”transparenţă” asupra armamentului nuclear şi îndeamnă Rusia să respecte moratoriul testelor nucleare l-a care s-a angajat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.