Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev, dezlănțuit după solicitarea Occidentului: 'Împrăștie saliva atlantică. Drept urmare, vor înghiți orice arme care vor fi folosite în conflictul actual'

dmitri medvedev

Dmitri Medvedev a avertizat că Rusia ar putea folosi arme nucleare, în cazul în care va exista o amenințare existențială la adresa ei. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a comentat pe canalul său de Telegram declarațiile din ultimele zile cu privire la riscul utilizării armelor nucleare în Ucraina.

„Subiectul zilelor recente este amenințarea nucleară rusă. Biden și Truss, diverși ... Blinken și Sullivan, de mâna a doua, împrăştiind saliva atlantică, îi cer Rusiei să îşi retragă mâna de pe „butonul nuclear”. Şi toţi împreună, ne amenință în mod constant cu consecințe „înspăimântătoare” în cazul în care Rusia va folosi arme nucleare, iar mătușa londoneză, care nu a ajuns încă la maturitate, este în general pregătită să înceapă imediat un schimb de atacuri nucleare cu țara noastră”, a scris Medvedev, potrivit Rador.

El a adăugat că, potrivit legislaţiei ruse, armele nucleare pot fi folosite doar dacă existența Rusiei este amenințată, inclusiv dacă armele nucleare sunt utilizate împotriva Rusiei sau a aliaților săi. Medvedev a remarcat că Rusia nu va admite vecinilor săi ostili să deţină arme nucleare.

În plus, Medvedev a estimat în ce situație Rusia va fi forțată să folosească arme nucleare în Ucraina. În opinia sa, NATO nu va interveni, din cauza riscului unui război nuclear de mari proporţii între Rusia și Occident.

„Drept urmare, vor înghiți orice arme care vor fi folosite în conflictul actual”, a adăugat Medvedev.

Anterior, ziarul Kommersant a relatat, citând sursele sale proprii, că oficiali și diplomați americani și ruși de rang înalt, în ciuda confruntării, continuă să menţină canalele de comunicare deschise și să își transmită semnale unii altora prin intermediul unor canale de comunicare care nu sunt publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.