Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev e dezlănțuit: 'Dacă SUA doresc înfrângerea Rusiei, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice arme, inclusiv arme nucleare'

canberratimes.com.au
medvedev

Lumea este în pragul unui conflict global dacă Washingtonul vrea înfrângerea Rusiei, iar Moscova se va apăra prin orice mijloace, inclusiv prin arme nucleare, a declarat Dmitri Medvedev, adjunctul șefului Consiliului de Securitate (SB) al Federației Ruse.

„Este evident pentru toate forțele rezonabile că, dacă Statele Unite doresc înfrângerea Rusiei, atunci suntem în pragul unui conflict mondial. Dacă Statele Unite doresc înfrângerea Rusiei, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice arme, inclusiv arme nucleare", a scris miercuri Medvedev pe canalul său de Telegram.

Medvedev a amintit că, cu o zi mai devreme, a fost anunțat un mesaj al președintelui rus Vladimir Putin către Adunarea Federală, în care acesta a anunțat, printre altele, suspendarea participării Rusiei la Tratatul privind reducerea armelor ofensive strategice (START, START-3). "O decizie întârziată, a cărei inevitabilitate am remarcat-o anul trecut", a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate.

Efectele anunțului lui Putin

Potrivit acestuia, această decizie, care a fost determinată de „războiul declarat Rusiei de către Statele Unite” și „alte țări NATO”, va avea o rezonanță uriașă în întreaga lume și la Washington în special. "La urma urmei, establishmentul american a motivat până acum ceva de genul: vă vom vedea peste tot și în toate, vom furniza volume uriașe de arme regimului de la Kiev, vom lucra pentru a învinge Rusia, vă vom limita și distruge, dar securitatea strategică este un subiect separat", a descris Medvedev situația. Potrivit acestuia, nu este legată de contextul general al relațiilor dintre Rusia și Statele Unite, este "aproape o vacă sacră".

O astfel de concluzie, a continuat el, "mai rău decât o crimă este o greșeală gravă" a Statelor Unite. Greseala "generată de mania lor grandiosă de sentimentul impunitatii si superioritatii lor”, crede vicepresedintele Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse.

Concluzia lui Medvedev

El l-a citat pe Putin spunând că este imposibil să învingă Rusia pe câmpul de luptă și a menționat că "cu asta este legată suspendarea START-3 (deocamdată)." Medvedev a invitat elitele din Statele Unite să se gândească la ceea ce au realizat. "Să observăm și reacția altor puteri nucleare - membre NATO: Franța și Marea Britanie. Forțele lor nucleare strategice nu au fost de obicei incluse în echilibrul focoaselor nucleare și al portavioanelor în pregătirea acordurilor dintre Statele Unite și URSS și este timpul să facem acest lucru", a rezumat Medvedev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.