Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev forțează mâna Ucrainei în criza energetică: 'Atunci lumina se va îmbunătăți!' / ce vrea cu prisosință de la Kiev

canberratimes.com.au
medvedev

Situația cu electricitatea din Ucraina se va îmbunătăți dacă Kievul va recunoaște cererile Rusiei și rezultatele referendumurilor din regiunile anexate, a declara adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

"Calea către stabilitatea aprovizionării cu energie este diferită. Este necesar să recunoaștem legitimitatea cerințelor Rusiei în cadrul operațiunii militare speciale și rezultatele sale, reflectate în constituția noastră. Și atunci lumina se va îmbunătăți", a spus el pe Telegram, comentând decizia autorităților ucrainene de a cumpăra energie electrică din Slovacia.

Potrivit lui Medvedev, "achiziționarea de energie electrică din Slovacia de către regimul de la Kiev va duce la o nouă creștere a prețurilor la energie atât pentru europeni, cât și pentru ucraineni, dar nu va oferi stabilitatea dorită în funcționarea sistemului energetic ucrainean".

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav afectată după atacul Rusiei. Moscova a distrus mai multe centrale din Ucraina, asta după ce a existat o explozie pe podul din Crimeea, despre care rușii susțin că a fost un atac terorist coordonat de Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.